Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 LAMMTAGINE MED CITRON FÖR 4-6 PERSONE
R 11/4 kg urbenad lammlägg 1/2 msk målen kanel 1 msk målen ingefära 1 tsk nymald svartpeppar 1 paket saffran (1/2 g) 2 lökar 2 vitlöksklyftor 50 g osaltat smör salt ca 6 dl köttbuljong av tärning eller fond 175 g russin 2 msk honung 3 msk hackad koriander 1/2 citron 55 g flagad mandel GÖR SÅ HÄR: 1. Putsa lammet och skär i 4 cm stora tärningar. 2. Rör samman kanel, ingefära, peppar och saffran med 4 msk vatten. Låt lammköttet marinera i detta i upp till 24 timmar. 3. Hacka löken och finhacka vitlöken. Smält smöret i en stor panna. Tillsätt kött, lök, vitlök, salt och buljong. Fyll ev på med vatten så att det precis täcker. 4. Låt koka upp, sätt på lock och låt stå och småkoka i cirka 1 timme. Rör om då och då. 5. Tillsätt russin, honung och hälften av koriandern. Fortsätt småkoka utan lock i cirka 30 minuter tills såsen har tjocknat något. 6. Finriv citronskalet och tillsätt det tillsammans med citronsaft efter smak. Smaka av. 7. Rosta mandelflagorna i torr panna. Strö över dem och resten av koriandern precis före serveringen. MINTSÅS En klassiker i såväl Irland som England. Mintsåsen passar mycket bra olika lammrätter och givetvis också till den klassiska söndagssteken. GÖR SÅ HÄR: 2 msk finhackad mynta 2 msk socker 6-8 msk vatten 2 msk vitvinsvinäger eller farskpressad citronsaft GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg mynta och socker i en såssnipa. 2. Tillsätt det kokande vattnet och vinägern. Låt stå i 5-10 minuter före servering. Rör om. Servera till kött och stekar.
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40