Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4 Ballymaloe, Irland: Tre generationer
tre kök I närheten av Cork ligger matlagningsskolan som är centrum för Irlands nytänkande inom mat. Där ligger också en restaurang och ett kafé som alla drivs av familjen Allén, kända för sin oerhörda respekt för råvarorna och miljön. Buffé besökte dem en tidig höstvecka och blev inspirerade. • Ballvmaloe House ligger som ett smveke i den disigt varma septemberkvällen. Ett fönster står öppet och några finkar kvittrar i hagtornshäcken. I köket råder full aktivitet, men för gästerna är det en stund av stillhet före middagen. En doft av mat slingrar sig från köket till Mercdith Benke som sitter i kvällssolen och gör i ordning små blomvaser till kvällens middag. Hon hoppas komma in på Ballymaloe Cookery School till våren och arbetar nu i köket och som servitris för att få erfarenhet. 1964 öppnade Mvrtle Allén restaurang i sitt eget hus, Ballymaloe House. -Jag stod själv i köket. Ibland var det fyra gäster. Om det var tjugo så var det oerhört mycket att göra. Jag har aldrig annonserat om restaurangen, berättar forts på sid 7
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40