Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 forts från sid is Inspirationen komm
er från alla världens hörn, kinesisk majssoppa eller portugisisk fisksoppa — alla är de lika goda. Skojiga tillbehör som krutonger, aioli och rostad paprika toppar soppan. Dessutom finns smörgåsar, olika sallader och en len variant av yoghurtdrycken lassi. Vid lunchtid ringlar köerna långa, men det här är minsann snabbmat värd att vänta på. Hip p lunchbox från Mas h Mer mos finns på hippa Kor v fö r fullvuxna på R K Stanleys För den som kräver mer spännande korv än de bangers som serveras i gatuköken är det värt att göra ett besök på RK Stanleys ( 6 Little Portland Street, 0171-462 0099). Trots att det står ketchupflaskor på borden är detta näppeligen ett ställe för barnfamiljer, utan snarare ett fyndställe för fullvuxna. Anhängare av falukorv har inte mycket att hämta, för här bjuds kaxiga korvar; ganska torra och köttiga, men oj så rika på smak. Viltkorven som lagas på rådjur, hare och kanin, smaksättts med timjan och enbär och serveras med kryddparfymerad rödkål. För de ännu mer äventyrligt lagda finns det dessutom thailändska, heta rackare och karibiska kryddkorvar med sötpotatismos. Den fantasirika menyn matchas mer än väl av den hysteriska miljön, som för tankarna till månbas Alpha, en rysk kantin och en amerikansk hamburgersylta. 16 Buff é 1 0 -199 9 Mash (19-21 Great Portland Street,wi, 0171-2911500) som bland annat har specialiserat sig på lunchboxar för avhämtning; ytterst delikata, men nästan plågsamt trendiga (läsaren varnas: det gör en smula ont i plånboken också). Billigare är mackorna och kakorna för avhämtning eller att njuta vid kaféborden. En trappa upp finns en modern restaurang där vartannat ord på menyn är "vedeldat" eller "rostat". Bakom Mash står Oliver Peyton, restauranggurun som också skapat den mer exklusiva Coast, en av Londons verkligt lyckade stora restauranger. Den spännande designen på de två systerkrogarna skvallrar om släktskapet, det kyskt geometriskt rena möter mjukt organiska former. Medelhave t på puben Th e Eagl e 1994 gjorde kockarna på The Eagle (159 Farringdon Rd, SEI, 0171-83713 53), något som fick pubpubliken att bokstavligt talat sätta i halsen; de började servera god mat. Engelsk pubmat har länge varit begränsad till stabbiga, soggiga pajer och den gråaste grå rostbiff. Men The Eagle bröt mot traditionen och bjöd pä modernt europeiskt med övertoner från Fjärran Östern. Sedan dess har de så kallade gastropubarna haft en makalös framgång. Den rejäla men uppsnofsade och globaliserade pubmaten är en trend som kommit för att stanna. The Eagle håller fortfarande stilen, köksmästaren Ruth serverar bönsoppor och risrätter med mycket italienska, spanska och portugisiska influenser i den avslappnade lokalen med trivsamt nötta möbler. Priserna är behagligt låga och servicen förtjusande om än okonventionell. Och som alla krogar med framgång har The Eagle en kokbok på väg med bidrag från alla de kockar som passerat revy under årens lopp. Många av dem har likt de första ägarna, Sam och Sam Clarke, gått vidare till berömmelse och egna krogar.
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40