Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 Tre sätt att fira nyår i Storbritann
ien • I Birmingham kommer man att fira in det nya årtusendet stort. Sir Clif f Richard kommer att tända ljuset i Cen - tenary Square. Därefter har han sin konsert på National Ondoo r Arena , där intäkterna går till välgörenhet fö r barn under nästa millennium. • Åk tåg från London till Edinburgh på gammalt sätt med ångloket the Flying Scotsman , som är nyrenoverat. • Elle r vad går upp mot att fira i Greenwich? Det är j u faktiskt därifrån vår absoluta tid mäts. Cateringfirman "Letherby and Christopher" ska servera 10 000-15 000 personer mat i Millennium Dome. trender AV ANNA GIDGARD - London är inte som Stockholm på det sättet att plötsligt ska "alla" dricka en drink eller äta en speciell rätt. Men OK, just nu är absintbarer plötsligt väldigt rätt. -Absint har funnits sedan 1600-talet och många konstnärer genom tiderna har druckit det. Det sägs att man blir galen av det, bl a ska van Gogh ha druckit det innan han skar av sig örat (men eftersom han drack en flaska om dagen så skulle han nog ha blivit galen vad han än drack). Idag bränner man av absinten med socker som karamelliseras och blandar även ut absinten med vatten. Det berättar Christian Sandefeldt, som driver krogen Aquarium i London tillsammans med sin fru Kerstin. Den ligger på en liten "ö" i St Katherines dock, i en rund lokal med stora fönster. Utanför ligger segelbåtar och det är små bryggor runt restaurangen. (Var det någon som visste att det fanns en småbåtshamn några minuter från Towern?) Christian berättar lite om vad som gäller i London nu. -Fisk kommer stort, och fisk är ju inte det första man tänker på här i London. Det ska till och med startas en kedja som heter just Fish. De verkar ha ett enkelt och bra koncept där man på ett papper kryssar i hur man vill ha sin fisk och med vilken sås. -Något annat som man ser är att pubkulturen ändras successivt. Det är samma bryggerier, men en ny typ av ställe; ljusare inredning och mer flasköl. Det verkar vara turisterna och ungdomarna som styr utvecklingen. -En kontinental trend gäller i klubbvärlden. Fler och fler ställen serverar mat fram till midnatt och fortsätter sedan som nattklubb till tre på natten. Tidigare har det ju varit helt omöjligt att hitta ett ställe att gå ut på efter midnatt i London. - En annan sak är att många restauranger etablerar sig utanför citykärnan, för där verkar behovet redan vara mättat. Det är nästan så att runt varje tunnelbanestation finns det en mindre svensk småstad vad gäller butiker och restauranger. Krog värd en omväg Åk norrut till ön Skye i Skottland och restaurang "Three Chimneys" och avnjut en god middag. Shirley och Eddie Spear har fått flera utmärkelser för sin kok- och kakkonst. Nyligen fick de dessutom 5 stjärnor av skotska turistbyrån. Möjlighet till övernattning finns. Tel 0044-1470511 258. Pröva att baka deras shortbread (ett slags småkakor), de är förödande goda... DRUVOR OCH MELON MED MYNTASMAK FÖR 5-6 PERSONER 225 g kärnfria vindruvor 1 liten, mogen honungsmelon 2 apelsiner 1 citron 1 msk strösocker 1 tsk finhackad mynta 5-6 myntakvistar till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Halvera melonen, ta ur kärnorna och ta ut kulor av melonköttet med ett kuljärn. Eller skär melonen i cmstora bitar. 2. Pressa juicen från apelsinerna och citronen. Häll detta över melonen och rör i sockret. 3. Skala vindruvorna. Rör ner dem tillsammans med myntan. Smaka av. Håll kallt till serveringen. HEMGJORD OST På Irland görs hemgjord ost på var och varannan bondgård idag. Tänk vad imponerade gästerna blir när du bjuder på din egen hemgjorda ost! Gör så här: Låt naturell yoghurt rinna av över natten i ett kaffefilter eller liknande. Blanda massan som blir kvar med exempelvis hackade örter, pressad vitlök och lite salt. Svårare än så är det inte. SHORTBREAD FRÅN SKOTTLAND Vispa 175 g smör med 50 g florsocker, vitt och pösigt. Rör i 175 g vetemjöl och 50 g rismjöl (finns i välsorterade butiker på hälsokosthyllan). Arbeta samman till en deg. Kavla ut till en tunn platta och ta ut ca 20 cirklar med ett glas eller liknande. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och baka i 175°C ca 15 minuter, tills de fått lite färg. Pudra över lite florsocker medan de är halvvarma.
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40