Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 Jolly Good! Vil l du veta varifrån s
andwi - chen har fått sitt namn, eller läsa om det klassiska engelska eftermiddagsteet, eller kanske veta hur en engelsk frukos t kan se ut? Surfa i så fall till webbsajten Barnens skafferi , som just nu har brittiskt tema. Där finns också recepttips: go - da marmelader, scones och en variant av den klassiska köttfärspajen med lock. Dessutom en limericktävling med fina priser. Kolla på www.ica.se . BO PÅ ENGELSKT SLOTT Ungefär 2 timmars resa från London driver svenska Karin Mander Owlpen, ett gammalt slott med tillhörande "cottages". Det är en fantastisk miljö runt omkring och det finns också möjlighet att äta gott på restaurangen. Owlpen Manor, Gloucestershire. Tel 00441453860261. Gerry gillar trend & tradition AV ANN A GIDGAR D Gerry Galvin är en av Irlands mest inflytelserika kockar. På hans Drimcong House i Galway är menyn en blandning av det traditionellt irländska och det bästa från utlandet. Han hör inte till de yngre förmågorna, men definitivt till dem som vill hålla sitt kök ungt. -Vår idé är att vara väldigt irländska. Vi odlar det mesta av våra grönsaker själva, köper fisk från lokala fiskare och kött från bönder i närheten. Men jag är också öppen för nya influenser. Vi har en vegetarisk meny och även en speciell meny för barn - barn är alltid välkomna här. Gerry är inte ett fanatiskt hälsofreak. Däremot försöker han laga fräsch mat med mycket grönsaker från trädgårdslandet. En trädgårdsmästare är anställd på restaurangen för att se till att det alltid finns grönsaker och örter. På restaurangen serveras bara organiskt odlat. -Vi har så härliga mjölkprodukter här på IrHEMLAGAD MUSLI 11/2 liter havregryn 21/2 dl vete- eller havrekli 21/2 dl vetegroddar 1 dl honung 1 dl rapsolja GÖR SÅ HÄR: l .Sät t ugnen på 150°C. Blanda alla ingredienser i en skål och bre ut i en långpanna. 2. Sätt in i ugnen i ca 40 minuter. Rör om då och då. Låt svalna och häll upp i en burk med lock. Förvara torrt. land, så visst använder vi även smör, mjölk och grädde i maten, men i rimliga mängder. Vi vill ge valmöjligheter. - De senaste 15 åren har det skett en revolution i den irländska matkulturen. Mycket beror på det ökade resandet. Folk har också mer pengar och kan äta ute mer. De är intresserade och kritiska. Idag är det inne för privatpersoner att gå på matlagningskurs. Många unga kockar åker iväg utomlands och arbetar på fina restauranger där för att få inspiration och bli mer sofistikerade. - För bara 30 år sedan hade ätande på Irland inget med nöje att göra. Det var ett sätt att överleva. Potatis, mjölk och smör var grunden. Matkultur som vi tänker på den idag skulle ha varit skrattretande. - Något som märks tydligt nu är att många gamla rätter kommer tillbaka. Black pudding (ett slags blodpudding) är faktiskt en av mina specialiteter här på Drimcong House. Och sjögräs som känns helt rätt idag ingår i många av de gamla traditionella rätterna. - Det är inte lätt att leva på att ha en restaurang på landsbygden, för folk tror att det är dyrt att äta här. Och konkurrensen ökar. Men det går. Och livskvaliteten som vi har här är obetalbar. FRUKTDESSERT FRÅN LONDON Skär tunna skivor av din favoritfrukt, kanske nektarin, moget päron eller äpple, eller använd mogna bär. Lägg dem i en ugnssäker form, täck med créme fraiche och strö över rikligt med råsocker. Låt det karamelliseras under grillgallret i ugnen. Italien nästa Italiensk mat är alltid populär, men nu talas det extra mycket om italienska smaker i London . Med restaurangen River Café började en ny trend. Med ljus och lätt inredning, samt fräsch mat med mycket örter tvättade de bort stämpeln på italiensk mat som fet och stabbig serverad på bord med rödvitrutiga dukar och ljus i bastklädd vinflaska.
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40