Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 INDISK LAMM CURRY En curry för en in
dier betyder helt enkelt en sås/maträtt, medan det för oss oftast förknippas med en färdig kryddblandning på burk. Den här lammcurryn är full av goda kryddor som kokar tillsammans med köttet och ger en härlig smak. Bli inte avskräckt av att det är flera olika kryddor, och uteslut helst inte någon. Då får man nämligen inte den balans i smakerna som indierna menar är så viktig. Servera nykokt ris till. FÖR 4 PERSONER 5 msk matolja 11/2 gul lök 2 vitlöksklyftor 1-2 cm färsk ingefära 1 tsk mald koriander 1 krm gurkmeja 1/2 tsk mald kummin 1/2 tsk garam masala (indisk krydda) 11/2 tsk paprikapulver 600 g lammkött utan ben 3 tomater 250 g färsk eller upptinad hel spenat 1/2-1 tsk salt 10 färska korianderblad GÖR SÅ HÄR: 1. Hetta upp oljan, gärna i en teflon- eller titanpanna för att inte kryddorna ska bränna vid så lätt. 2. Skala och finhacka den gula löken samt vitlöken. 3. Fräs den gula löken på medelvärme i 1 5 minuter. Rör då och då. 4. Tillsätt vitlöken och riv i ingefäran och fräs i 1 minut. Tillsätt koriander och rör i 1 minut, sedan gurkmeja, kummin, garam masala och paprikapulver. Låt kryddblandningen fräsa i en halv minut. 5. Skär köttet i små tärningar och tillsätt dessa. Fräs i ytterligare ett par minuter. 6. Häll på 3 dl vatten och låt alltsammans sjuda i 10 minuter. 7. Hacka tomaterna och lägg dem i pannan att koka i ytterligare 5 minuter. 8. Ansa den färska spenaten och lägg den, eller den upptinade, i grytan för att precis bara bli varm före servering. 9. Smaka av och kontrollera så att köttet har blivit mört. Hacka korianderbladen och garnera lammcurryn med dem. AV MARGARETA SCHILDT-LANDGREN FOTO: KATRIN JAKOBSEN REKVISITA: ANNIKA RABE 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40