Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 BUTTERMILK PANCAKES Buttermilk kan v
äl närmast översättas med kärnmjölk, men har man inte sådan går det bra med lättfil också. FÖR 4 PERSONER 2 ägg 1 paket bladspenat (tinad) å 250 g 1 msk smör till stekning 2 dl créme fraiche 1/2 dl grovhackad dill 200 g varm- eller kallrökt lax PANNKAKSSMETEN: 1 3/4 dl vetemjöl 1 krm salt 1 ägg 1 dl vatten 1 dl lättfil 2 msk smält smör GÖ R SÅ HÄR: 1. Börja med pannkakorna. Blanda mjölet och saltet i en skål. Vispa ner ägg, vatten och fil. Vispa tills smeten blivit slät. Rör avslutningsvis ner det smälta smöret och blanda väl. Låt plättsmeten "vila" i ca 30 minuter. 2. Under tiden, hårdkoka äggen. Kyl, skala och grovhacka dem. 3. Krama ut vätskan ur spenaten. Fräs spenaten i smöret i en het stekpanna. Smaka av med salt och peppar. 4. Rör ner créme fraichen och låt koka ihop ett par minuter på medelhög värme. Häll över spenaten i en skål och låt BUBBLE AND SQUEAK FÖR 4 PERSONER 1 gul lök 450 g vitkål 50 g smör 1 dl finhackad gräslök 1 dl finhackad persilja 450 g mosad kokt potatis salt, peppar TILLBEHÖR : 4 korvar ä 150 g, te x kalvbratwurst Värmlands- eller fläskkorv grovkornig senap GÖ R SÅ HÄR: 1. Skala och strimla löken. Finstrimla vitkålen. 2. Smält hälften av smöret i en varm stekpanna och stek löken och kålen under omrörning tills den blivit mjuk. 3. Blanda kålen, löken, persiljan och gräslöken i en skål. Blanda med den mosade potatisen. Smaksätt med salt och peppar. 4. Smält resten av smöret i den varma pannan. Lägg ner blandningen i pannan och tryck till så att den blir kompakt och fin i formen. 5. Stek "kakan" på medelhög värme tills den fått fin färg. Stjälp över kakan på ett fat och vänd därefter tillbaka den i stekpannan med den ostekta sidan ner. svalna något. Blanda sedan ner ägghacket och dillen. Ställ åt sidan. 5. Häll ca 1 dl pannkakssmet i en lättsmord het stekpanna. Luta pannan i en cirkel så att smeten täcker bottnen. När små hål börjar synas på ytan är pannkakan redo att vändas. 6. Lägg upp pannkakorna på varma tallrikar. Lägg en generös klick spenatblandning på ena sidan av pannkakan. Toppa med bitar eller skivor av laxen och vik avslutningsvis över kanten. Servera genast! Tips: Ersätt gärna laxen med tex makrill eller böckling. 6. När kakan blivit fräsig och gyllene även på andra sidan, ta från värmen och skär upp i bitar. Håll varmt. 7. Stek eller koka korven. Lägg upp på varma tallrikar, servera med "bubble and squeak" och gärna en klick stark grovkornig senap. Tips: Rätten passar givetvis extra bra om man har överbliven potatis som snabbt kan mosas, annars är det lämpligast att börja med att koka potatisen, räkna då med ca 600 g oskalad potatis.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40