Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 Nästan hemma i Mandalay Finns det me
r tid än pengar är det väl värt att ta vägen till Mandalay, den lilla burmesiska restaurangen som med rätta vunnit priser i kategorin bästa budgetmåltid. Ett varmare välkomnande än det som familjen Ally ger är svårt att tänka sig. Rätterna är ofta baserade på kokos, tomat eller soja och smakar allesammans härligt hemlagat (om nu hemma råkar vara i Burma). Maten från Burma kan beskrivas som en kulinarisk kollision mellan det indiska och det kinesiska köket. Allra godast är nationalförrätten bazun-qwek-hyaw, fräsigt friterade kakor av böngroddar och räkor. Skojigast är de jästa tebladen som går att beställa som tillbehör. Och tänk, det går alldeles utmärkt att göra beställningen på svenska om burmesiskan känns lite rostig; ägarfamiljen har nämligen bott i Norge i tjugo år. Upplev Indien på Brick Lane Ett annat billigt alternativ är att botanisera på Brick Lane, gatan som luktar mest spiskummin i hela London. I de små affärerna som kantar gatan finns dock inte bara spiskummin utan också färsk gurkmeja, citrongräs, exotiska frukter i alla tänkbara former och färger, och grönsaker så exotiska att de inte ens har svenska namn. Här finns det bland annat möjlighet att prova på balti, en smart rätt där snabbt tillredda grönsaker kombineras med långkokta såser för perfekt smak och konsistens. Sugar and Spice serverar mat som smakar äkta och är snudd på gratis. Miljön lämnar dock ungefär allt att önska. Big CofFee, ett underbart fik för den yngre publiken, hittas på en liten tvärgata. Missa för all del inte deras delikata portugisiska gräddpajcr, Pasteis de nätas. Passa också på att gå en tur i de vackra kvarteren runt Brick Lane med en arkitektur som för tankarna till Amsterdam. Detta är naturligtvis ingen slump utan beror på att det är byggt av inflyttade holländare. Det är fortfarande lite charmigt ruffigt, men de senaste åren har husen börjat rustas upp och priserna skjuter i höjden. Vad det innebär för prisprofilen och utbudet på Brick Lane återstår att se. Namn: Guy Dimond. Familj: Susan, redaktör på magasinet Wine. Yrke: Matredaktör på TimeOut. Bakgrund: Har rest mycket i Asien, har bl a arbetat med biståndsprojekt i Indien. Intressen: Cykling, samt mat och vin såklart. Favoritmat: Vägrar uppge någon speciell men har viss förkärlek för "gatumat" från hela världen.
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40