Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 CHINATQWNNUDLAR MED JATTERAKOR Kines
isk mat smakar väldigt olika beroende på varifrån i Kina den kommer. I London finns det restauranger som endast har mat från en viss region, men också många som har lite från varje del. FÖR 4 PERSONER ca 400 g frysta jätteräkor (djuphavsfiskade) 2 lime 3 msk ketjap benteng-soja 2 vitlöksklyftor 1/2 tsk salt 80 g torkad trumpetsvamp eller skogsöron 250 g äggnudlar 3 msk sesamolja 1 morot 150 g broccoli 150 g gul eller grön squash GÖR SÅ HÄR: I.Tina räkorna och skala dem om så önskas. 2. Pressa ut 3 msk limesaft i en bunke, blanda i soja och pressa ner vitlök. Rör om och häll i en tjock plastpåse. Tillsätt räkorna och lägg kallt, gärna ett par timmar, att marinera. 3. Lägg under tiden den torkade svampen i blöt i kallt vatten i ca 30 minuter. 4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll sedan av vattnet och droppa på lite olja så att de inte klibbar ihop. 5. Skala moroten och strimla tändstickssmalt. Dela broccolin i små buketter. Skär squashen i bitar. 6. Hetta upp resterande olja i en wok eller stekpanna. Woka svamp och grönsaker i ca 3 minuter. 7.Ta upp räkorna ur marinaden och stek dem hastigt med de andra ingredienserna i woken. Smaka av med salt. 8. Blanda ner nudlarna till sist och låt dem bli varma. Häll över resterande marinad. Garnera med limeklyftor och servera genast. SALVIAFYLLD KYCKLING Fl LE FRAN ITALIEN FÖR 4 PERSONER 4 kycklingfiléer ca 12 färska salviablad 30 g parmesanost 1 msk rapsolja salt och peppar 200 g tagliatelle 8 cocktailtomater 2 msk ströbröd 1 msk hackad persilja 2 dl lättcréme fraiche 1 citron GÖR SÅ HÄR: I.Skär en skåra längs med kycklingfiléerna. Hacka 8 salviablad och hyvla parmesanen. Lägg salvian och hälften av osten i "kycklingfickan". Förslut med en tandpetare. 2. Pensla kycklingen med olja. Salta och peppra lite. 3. Förbered en utegrill eller ugnsgrill. Grilla kycklingen tills den är genomgrillad och köttsaften är klar. Det går också bra att steka i vanlig stekpanna. 4. Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan i en stor kastrull. 5. Halvera tomaterna och placera på en ugnsfast form eller folie. Strö över ströbröd samt hackad persilja. Salta och peppra lite. Grilla dem en kort stund på grillen eller i ugnen, tills gratineringen är gyllene. 6. Koka pastan al dente. Häll av vattnet. 7. Rör ner créme fraichen i pastan. Riv det gula från citronskalet och blanda ner, tillsammans med lite citronsaft, samt salt och peppar efter smak.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40