Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 ANNORLUNDA TILLBEHÖR TILL KRABBAN Kr
abba äts ofta naturell med en god sås till, tex Rhode Island. Men varför inte överraska med några spännande röror. KRYDDDIG BÖN - OCH OSTRONDIPP Skölj 1 dl svarta bönor och plocka bort ev skräp. Låt bönorna ligga i blöt över natten. Sila av vattnet och lägg över bönorna i en kastrull tillsammans med 5 dl vatten och 1 smulad hönsbuljongtärning. Skala och hacka 1/2 gul lök och 2 vitlökar. Blanda med bönorna. Koka upp och skumma väl. Sänk värmen och sjud bönorna tills de är mjuka, ca 1 timme. Tillsätt mer vätska om det börjar bli torrt. Ta upp bönorna med en hålslev. Mixa dem grovt i matberedare. Justera konsistensen med lite av kokspadet så att purén blir krämig och inte stabbig. Häll över purén i en skål och smaksätt med 2 msk sweet chili, 1 msk ostronsås, 1/2 tsk spiskummin samt salt och peppar. Ställ kallt. MAJSRELISH Skala och hacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Dela 1 röd chilifrukt på längden, skrapa ur kärnorna, strimla den sedan. Fräs löken, vitlöken, chilifrukten och 2 tsk sesamfrön i 1 msk smör på låg värme tills löken mjuknat. Häll därefter på 1 dl majskorn (frysta eller konserverade) samt 1 msk flytande honung och 2 msk vitvinsvinäger. Höj värmen något och låt koka ihop ett par minuter. Häll på grönsaksbuljongen. Rör ner 2 tsk maizenaredning. Låt detta sjuda till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Häll över blandningen i en skål och ställ kallt. När relishen svalnat, rör ner 1 dl grovhackad persilja. LIMEPICKLESAS Rör ihop 1 msk limepickle eller stark chutney med 1 dl créme fraiche och 1/2 dl finskuren gräslök. Smaka av med salt och peppar.
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40