Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 After Work engelska klassiker Ibland
får även vardagsmate n t a lite extra tid - bar a de n inte kräver alltför mycke t arbete . Tex kan pannkakssmete n be - höva "vila" e n halvtimme för att mjölet sk a svälla oc h e n Shepherd' s Pie behöver c a 4 0 minuter i ugnen , me n rättern a ä r änd å mycke t lättlagade. Prova dess a klassiska rätter från Storbritannien. Pannkakorn a kan mycke t väl servera s so m e n lite festligare rätt till helgen. SHEPHERDS PIE Inte direkt snabbmat, men arbetsmomenten tar inte speciellt lång tid. FÖR 4 PERSONER 450 g köttfärs, gärna fläsk- eller lammfärs 2 msk worcestersås 1 msk soja (kinesisk) ett par droppar tabasco 1 ägg 1 msk olivolja till formen POTATISMOSET: 1 kg potatis 2 dl grädde 50 g smör 1 äggula 2 dl finstrimlad purjolök 200 g riven cheddarost salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med moset: Skala och skiva potatisen. Koka den i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk. Sila av vattnet och låt potatisen stå och ånga av en stund. 2. Mosa eller pressa potatisen. Vispa ner grädden, äggulan, smöret, purjolöken och hälften av osten. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan. 3. Sätt ugnen på 225°C. 4. Blanda samtliga ingredienser till färsen. Krydda med salt och peppar. 5. Smörj en pajform eller liknande med olivolja. Fyll den sedan med färsen. Jämna till färsen med en stekspade så att den blir kompakt och täcker formen. 6. Baka färsen i ugnen på mellersta falsen i ca 15 minuter. Ta ut formen, täck med moset och resterande ost och baka i ugnen i ytterligare 20-25 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg. 7. Låt svalna ett par minuter före servering. Skär upp i bitar och servera gärna med en fräsch grönsallad. RECEPT: JACOB GRAY FOTO: KENT JARDHAMMAR Buff é 1 0 • 1 99 9
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40