Buffé 1
PERSIKOMARANG FOR 4 PERSONER 1 stor burk konserve
rade persikor (825 g) 112 dl finhackad farsk mynta 1/2 dl pressad juice av citron 3 aggvitor 2 dl socker 1 dl grovhackade hasselnotter GORsAHAR: 1. Satt ugnen pa 200°C. 2. Klyfta persikorna och lagg i en ugnssaker form. Stro over myntan. Hall pa citronsaften. 3. Vispa aggvitorna till ett fast skum. Tillsatt sockret under vispning till en fast marangsmet. Viind i halften av hasselnotterna. Skeda marangsmeten over persikorna. 4. Gradda i 20 minuter, tills tacket ar gyllenbrunt. 5. Servera genast. Garnera med hasselnotter. Tips! Rosta garna hasselnotterna hastigt i torr het panna innan du tillsatter dem - det ger annu godare smak. Den har ratten kan man aven gora med farska persikor eller nektariner, om man ska ha den till festdessert. Da satter man in formen i ugnen i ca 20 minuter innan man brer pa marangen. Man byter dessutom citronsaften mot torrt vitt vin. TAGUATELLE ALtA CONTADINA FOR 4 PERSONER 4 vitloksklyftor 112 dl hackad bladpersilja 3/4 dl olivolja 100 9 parmaskinka ca 200 9 forvalld svamp (antingen fran burl<, eller farsk), tex murklor, karljohans eller kantareller 1 gullok 1 kottbuljongtarning 1 dl torrt vitt yin 1 burk italienska korsbarstomater (pomodorini) eller krossade (400 g) 2 paket farsk tagliatelle III 250 9 ca 2 dl riven parmesanost GORSAHAR: Buff/! 9/2002 1. Finhacka 2 vitloksklyftor. Blanda det med halften av persiljan och ca 1 /2 dl olivolja i en skAl. Stall at sidan och IAt dra. 2. Strimla parmaskinkan. Hacka svampen grovt. Skala och finhacka 10k och resterande vitlok. 3. Varm olivolja i en traktorpanna. Lagg i finhackad 10k, viti ok och resten av persiljan. Nar doften stiger, lagg i den strimlade skinkan och svampen. 4. Lat frasa i nagra minuter. Smula i buljongtarningen. Hall i vinet och IAt koka in. Hall darefter i tomaterna och IAt sjuda nagra minuter. Salta och peppra. 5. Koka pastan ~al dente«. Hall av vattnet och blanda pastan med hacket pa persilja, vitlok och olivolja. Servera pastan med en rejal klick av sasen eller blanda pastan med sasen pa italienskt vis. Tillsatt parmesanost. Servera genast. Stall fram extra parmesan och tarskt brod att doppa i sasen. FORALLA? Fyllda tomater innehiller inte gluten. MjOlk och iigg ingir. Andre sa hiir till mjOlkfritt: anviind iikta majonniis i s1illet fOr liittmajonniis. Tagliatelle alia contadina innehiller gluten, iigg och mjolk. Andre sa hiir till glutenfritt: viilj pasta utan gluten. Aggfritt: vilj pasta utan iigg, och kiinsliga iiggallergiker btir viilja parmesanost utan konserveringsiimnet E 1105, Lysozym. Mjolkfritt: uteslut osten och kontrollere innehillet i buljongtiimingen. Persikornariing innehiller inte gluten eller mjalk. Agg ingjr. 13