Buffé 1
PIZZADEG Varldens godaste pizzadeg, som aven kan
anvandas till ciabatta, panini och bocconcini. 3112 dl iskallt vatten 50 9 jast 2 mskolja 1 msksalt ca 10 dl mjal + extra till utbakning GORSAHAR: 1. Hall vattnet i en rostfri bunke, tillsatt jast och oljan. Vispa ihop alit. Tillsatt saltet. 2. Hall i mjolet, knada eller lat degmaskinen arbeta degen till en jamn degboll. 3. Lat degen jasa i 1-1 1/2 timme i en stor degbunke. 4. Ta upp degen, dela och forma den till 6 stora bollar a ca 200 g. Lagg upp dem pa ett fat och stall in i kylen med en blot hand uk over och lat sta i minst 5 timmar. Buffe 9/2002 PIZZA BIANCA Vit pizza ar vanlig i New York. Valerio fick iden nar han pluggade dar. FOR 1-2 PERSONER ca 200 9 pizzadeg (se receptet bredvid) 2 msk olivolja 250 9 ricottaost eller kesella salt och pep par 112-1 tsk chiliblandning (flagor) TILLBEHOR: alt 1 : smarstekt broccoli puttrad i, vitt vin alt 2: smarstekt spenat alt 3: karsbarstomater och rucolasallad GORsAHAR: 1. Satt ugnen pa maxvarme (250-300°C). Hall lite mjol pa bakbordet. 2. Kavla eller dra ut degen till en rund pizza sa tunn som mojligt, ca 2 mm, 30 em i diameter. 3. Pensla pa olivolja. Fordela ricotta, salt, peppar, chili och de tillbehor som faller dig i smaken. 4. Gradda 5-7 minuter i ugnen, eller tills degen ar gyllene. FORALLA? Tomatsilsen innehaller inte gluten eller iigg. Mjolk ingar, men byt ut smoret mot olja, sa blir sasen helt mjolkfri. ingar. Andra sa hiir till glutenfritt: byt ut vetemjolet mot glutenfri mjolmix, prova dig fram tililagom mjolmiingd och anviind ca 1 msk -fiberhusk. i degspadet sa blir degen smidigare och liittare att hantera. Pizzadegen innehaller inte mjolk eller iigg. Gluten Pizza bianca innehaller inte iigg. Mjolk och gluten ingar. Andra sa hiir till mjolkfritt: uteslut ricottaosten och anviind i stiillet tofu. Anviind olja eller mjolkfritt margarin i stiillet for smor. Glutenfritt: byt ut pizzadegen mot en glutenfri deg eller anviind fiirdiga glutenfria pizzabottnar. 37