Buffé 1
Garanterat uppskattat Hemma hos oss blir det past
a ett par, tre ganger i veckan - minst. Aldsta dottern, snart fern, vill ha pasta med svarta oliver, eller pesto, eller parmesan. Lillasyster, drygt tva, slukar det mesta - om det passar dagsformen. Hustrun och jag rostar garna for en god kottfarssas till spagetti eller tunn tomatsas med sardeller, vitlok och kapris som blandas med nagon kort pastasort. I arlighetens namn ar jag ganska usel pa att skilja de olika sorterna at. Men a andra sidan tycker jag att det inte spelar sa stor roll om pastan ar kort eller lang, tjock eller smal, torkad eller fiirsk. Vanans makt brukar styra valet. Och inte behover det alltid vara sa speciellt italienskt heller. En riktig sommarhit blev farfalle blandad med salsa verde (finns fardig pa flaska i stora valsorterade butiker) och till det grillad chorizo samt kokt farsk rodlok som glaserats latt i socker och risvinager. En annan ratt som hamnat pa menyn ar kort pasta som bland as med ett par matskedar ketjap manis (sot sofa) tillsammans med grillat kott och zucchini. Listan kan goras bing over egna hopkok som har lite att gora med traditionella italienska ratter. Variationsrikedomen blir viildigt stor. Darfor finns det alltid tva, tre sorters pasta hemma i beredskap - for nar fantasin tar slut far pastan bli raddningen. I detta nummer bjuds det pi manga pastaratter som garanterat kommer att utoka familjens pastameny. Men det bjuds iiven andra spannande ratter med italienskt ursprung och med typiskt italienska ingredienser - som vi vill tacka vara italienska invandrare for. Las och njut! Veckans liittlagade, se W\NW.ica.se TONY WALLIN CHEFREDAKTOR ~, l' &_ Nu i september sHipps en mycket s~'l ell bok. Den bar boken ar for mig och Illllnga andra en pammnelse om dem som vi borde agna annu mer tid - vira barn. Den heter Brisboken och ar en 352. sidor tjock sagobok full med spannande, roliga, sorgliga och vansinniga berattelset av kanda svenska forfattare och illustratorer. Forhoppningsvis ska den bidra till att gjuta mod och framtidstro i unga miinniskor. Det ar namligen precis som det sags i Bris senaste annonskampanj: AlIa har vi varit sma, och det ar inte alltid sa liitt, aven om man heter Mats Sundin och i dag ar viilbetald ishockeyspelare i NHL. Antalet samtal till Barnens hjalptelefon okade forra aret med 2.0 procent. Vi inom ICA far en rad forttagningar om att bidra med stoo till olika andamaI. Det har siillan kants sa liitt som i fallet Bris (Barnens Ratt i Samhallet). Hall utkik efter Brisboken pa I CA eller RIMI i hOst. Ta sedan tiden att liisa en saga for dina barn. Kenneth BelIgbson YO ICA HIInd18rna AB Buffe 9/2002 Receptregister Citrongranite 29 Crostini med tre fyllningar 23 Farfalle med falukorv 20 Flaskfile -osso buco« 25 Fyllda tomater 1 2 Fankalsklyftor i vinagrett 7 Gino 15 Gratinerade auberginerullar 6 Kaffegranite 29 Minipizzor med gorgonzolakram 7 Mousserande meloner 26 Ostfylld tortellini med arter, salami och citron 21 Panna cotta med passionsfrukt 9 Pastejer med soltorkade tomater 6 Penne med stekt svamp 21 Persikomarang 13 Pizzadeg 37 Pizza Bianca 37 Pizza Ciabatta 36 Pizza Marinara 33 Salami- och ostfylld f1iiskfile 6 Saltgurka 38 Samuels pastasallad 26 Spagetti med Cirt- och tomathack 20 Tagliatelle alia contadina 13 T agliatelle med vitloksmusslor, rucola och oliver 21 Tomatsas 36 Valerios cassataglass 26 Zucchinipaj med pesto 7 Redaktion, tel: 08-7282300 Redaktion, adress: Box 6630, 11384 Stockholm E-post: red.buffe@foriageticase Annons, tel: 021-194000 Annons, adress: Stora gatan 41, 721 85 Vastenis ICA Kundkort: 033-474790 Ovriga fr8gor: 020-833333 (vardagar 9-16) Prenumeratlon: 021-194602 Pris: 220 krlhelM Chefredaktor: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Redaktionssekreterare: Anna GidgArd Kock: Jacob Gray Redaktionsassistent: Richard Carlsson Annonssiiljare: Glenn Braun 021-194256 Redaktionsr6d: Anders LOnnebring, Irene Falkbrink Nomnan, Jan-Ake Kartsson, Usbeth Kohls, T orbjOrn Norberg, Nina T arukoski, Marie Undgren Produktion: ICA foriaget AB Repro: Fagerblads Tryckeri: Roto Smeets 3