Buffé 1
Rostat vitt brad heter crostino pd italienska. Cr
ostini ar sma skivor med nagot pdlagg som ar perfekta som ett tilltugg, en inledltiltg pa maitiden. CROSTlNI I Italien ater man garna tlera ratter da man um· gfis kring matbordet. Antipasto lir den klassiska inledningen med t ex skinka, korv, ost, oliver, brod. Tre olika crostini blir en bra liten antipasto. FOR 4-8 PERSONER Skar 1 baguette i cm-tjocka skivor. Uigg skivorna pa en ugnsplat och rosta dem i ca 1 0 minuter pa mellersta falsen i 225°C. Stall fram brodskivorna i en skAI pA bordet och duka upp med goda tillbehor att lagga pa. Rostad paprika och parmesan Skar 1 burk, 290 g, grillad paprika i grova strimlor. Hyvla eller skar 50 9 parmesan i bitar. Uigg en bit paprika och parmesan pa en rostad baguettes kiva. Buffe 9/2002 Avokado, sardeller oell mozzarella Skar 2 mogna avokador i skivor. Halvera 1 mozzarella (125 g) och skar i tunna skivor. Uigg 1 bit avokado och mozzarella pa en rostad baguetteskiva. Toppa med en sardell. Rostade korbarstomater, kronartskocka och olivcreme Hetta upp en stekpanna. Hall i 1 msk olivolja. Lagg ner 1 ask korsbarstomater (250 g), stro lite salt over och rosta tomaterna hastigt tills skalet borjat spricka och de fatt lite fargo Ta av och IAt svalna nagot. Dela ca 4 kronartskocksbottnar i sma klyftor. Bre fardig olivcreme (200 9 burk) pA en rostad baguettes kiva. Lagg pa en rostad tomat och en bit kronartskocka. FORALLA? Anpassa till glutenfritt: viilj glutenfri baguette. Mjalkfritt: uteslut parmesanosten och mozzarellan. Aggfritt: kiinsliga iiggallergiker bar viilja parmesanost utan konserveringsmedlet E 1105, Lysozym. DRYCKESTIPS: Vitt: 2001 Pinot Grigio/Chardonnay, Delle Venezie, ltalien (nr 12474, 63 kr). Rott: 1998 Salice Salentino (F Candido), Apulien, ltalien (nr 7570, 61 kr). DUKNINGSTIPS: Hiir har vi dukat med hastiga fiirgtoner och hitt en modern kiinsla genom att ha cirkeln som tema och blanda med vitt porslln. ~ 23