Buffé 1
PASTEJER MED SDLTORKADE TOMATER Sma pastejer som
du kan ata saval varma som kalla. 16 STYCKEN 1 kyld rektangular smordeg (275 g) aggvita FYLLNING: 4 dl rucolasallad (ca 75 g) 1 0 soltorkade to mater i olja basilikablad 4 aggulor 2 dl creme fraiche 11/2 dl riven lagrad 051, garna greve eller vasterbotten 112-1 tsk salt 1 krm svartpeppar GORsAH.A.R: 1. Satt ugnen pa 225°C. Kavla'ut ~\T1ordegsplattan nagot stOrre. Skar eller spo'rra ut 16 kvadrater (ca 8x8 cm). 2. Lagg degkvadraterna i sma aluminiumfolieformar. Pensla med uppvispad aggvita. Fordela salladen i skalen. 3. Strimla de soltorkade tomaterna och fOrdela dem pa salladen. Tillsatt basilikabladen. 4. Vispa samman aggulor, creme fraiche, ost och kryddor och hall detta over. 5. Gratinera i ugnens mitt i 12-14 minuter tills pastejkantema fatt fin farg och fyllningen stannat och blivit gyllene. . FORALLA? Pastejer med soltorkade tomater innehiller gluten, mjolk och iigg. DRYCKESTIPS: Fyra bra buffeviner. Lilt giistema flir mer an tva alternativ att valja mellan. Och glom inte bort att servera alkoholfria alternativ. Vitt: 2001 Verdicchio dei Castelli di Jesi (Garofoli), Marche, ltalien (nr 2409, 58 kr). Blue River Gruner Veltliner Kabinett, Osterrike (nr 2926,57 kr). 2001 Dunavar Pinot Gris, Ungern (nr 12411, 46 kr175 cl, 165 krl 3 liter BiB, 562 kr/10 liter BiB). Rott: Mauro Primitivo, Apulien, ltalien (nr 32364, 55 kr175 cl,192 kr/31iter BiB). GRAllNERADE AUBERGINERULLAR Mycket smak av Italien har de har enkla sma auberginerullarna. Servera dem varma, da ar de som bast. FOR 10 PERSONER (BUFFE) 2 auberginer 1-1 1/2 tsk salt 1/2 tsk oregano smor eller margarin lagrad ost garna svecia, greve eller vasterbotten GORSAH.A.R: 1. Satt ugnen pa 225°C. Skolj auberginerna oeh skar dem i 1 /2 em tjocka skivor. Salta och stro pa oregano. 2. Smalt matfettet och stek aubergineskivorna mjuka och lat dem fa lite fargo 3. Ta upp och lagg en ostskiva pa va~e aubergineskiva. Rulla samman och placera i en smord ugnssaker form. 4. Gratinera i ugnens mitt tills osten smalt och blivit mjuk. Servera rullarna varma. FOR AlLA? Gratinerade auberginerullar innehiller inte gluten eller agg. Mjolk ingar. Andra sa hiir till mjolkfritt: stek i olja eller mjolkfritt margarin. Uteslut osten och anvand i stiillet tunna skivor parma- eller rokt skinka. SALAMI- DCH DSTFVLLD FLASKFILE En enkel variant pA flaskfile som skoter sig helt sjalv i ugnen; du kan fOrbereda fram till graddningsmomentet som gors precis innan buffen ska serveras. Sjalvklart kan mozzarellaosten bytas ut mot en skiva vanlig lagrad ost, det blir inte lika gott oeh kramigt men det fungerar. Adelost kan ocksA vara ett alternativ. FOR 10 PERSONER (BUFFE) 2 f1askfileer (ca 1 kg) 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk smor eller margarin 2 mozzarellaostar a 125 9 100-150 9 salami i tunna skivor 1/2 kruka farsk basilika 4 dl vispgradde 4 msk chilisas GORSAHAR: 1. Satt ugnen pA 225°C. Putsa fileerna och salta och peppra demo 2. Bryn fileerna i lite matfett i en het stekpanna. 3. Skar djupa snitt i fileerna med ca 1 cm mellanrum. 4. Skar mozzarellaosten i tunna skivor, platta till en ostskiva nAgot och lagg pA en salamiskiva. Lagg pA finhackad basilika. 5. Vik salamin pA mitten och stick ner i skAran i kottet sa att den stangda sidan blir uppat. Upprepa tills alia snitt ar fyllda med salami och ost. 6. Lagg kottet i en ugnssaker form. 7. Vispa samman gradde och chilisas och hall det i formen. 8. Gratinera i ugnens mitt i ca 20 minuter. FOR AlLA? Salami- och ostfylld fliiskfile innehiller inte gluten eller iigg. Mjolk ingar. 6 Bufi" 9/2002