Buffé 1
MINIPIZZOR MED GORGONZOLAKRAM Sma lackra pizzor d
ar bara bottnen ar varm. Fyllningen ska inte bakas i ugnen. Tycker du inte om gorgonzola, byt ut mot t ex adelost. I stallet for rucolasallad kan man anvanda sma spada spenatblad. 16STYCKEN 1 paket pizzamix (500 g) 1 112 dl creme fraiche 1 50 9 gorgonzolaost 3 dl rucolasallad 150 9 parmaskinka i skivor 1/2 rodlok GaR sA HAR: 1. Satt ugnen pa 250°C. Tillaga pizzamixen enligt fOrpackningens anvisningar. 2. Forma 1 6 bollar stora som valnotter, platta till latt med handen oeh placera ut dem.~pa bakpapperskladd plat. . :,,'.: 3. Gradda i ugnen i 6-8 minuter eller tills de ar gyllene. LAt svalna lite. 4. Blanda samman creme fraiche och gorgonzola till en kram oeh forvara svalt. 5. Lagg en liten klick kram pa varje pizza och lagg pa rucolasallad oeh darefter parmaskinka, toppa ev med ytterligare kram. 6. Skala och skiva loken tunt. Fordela lokringar overst och servera. FORALLA? Minipizzor med gorgonzolakriim innehilier gluten och mjolk. Kontroliera sa att inte iigg forekommer i pizzamixen. Zucchinipaj med pesto innehilier gluten, mjolk och iigg. ZUCCHINIPAJ MED PESTO Paj ar bra bjud- och buffemat. I den har pajen med smak av Italien och Medelhav har vi stoppat i bade mozzarellaost och pesto. Du behover inte gora din egen pesto, det gar utmarkt med fardigkopt sa spar du myeket tid. FOR 10 PERSONER (BUFFE) 3 dl vetemjol 150 9 smor eller margarin (rumsvarmt) 2 msk kallt vatten FYLLNING: 2 mozzarellaostar a 125 9 4 msk fardig pesto 3agg 2 dl mjolk 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 medelstor zucchini (ca 400 g) TOPPING: 10-12 korsbarstomater (garna olika farger) 112 kruka finhackad basilika 1 msk olivolja 1 tsk balsamvinager GaR sA HAR: 1 . Arbeta sam man vetemjol oeh matfett, garna i en matberedare. Tillsatt vatten och arb eta sam man till en degboll. 2. Svep in i plastfilm och lat degen vila svalt i ca 30 minuter. 3. Satt ugnen pa 225°C. Tryek eller kavla ut degen i en pajform ca 24 em i diameter. Nagga pajskalet med en gaffe!. 4. Forgradda i ugnens mitt i ea 10 minuter. 5. Skar mozzarellan i tunna skivor oeh fordela i det forgraddade pajskalet. Bre ut pesto over mozzarellan. 6. Vispa samman agg, mjolk och kryddor och hall over. 7. Hyvla tunna skivor zucchini med en osthyve!. Garnera pajen med skivorna i valfritt, monster. 8. Gradda i ugnens mitt i ca 35 minuter eller tills pajen har stannat helt och ar gyllenbrun oeh fin. 9. Skar tomaterna i fjardedelar eller halvor. Blanda samman tomaterna med basilika, olja oeh vinager. Toppa pajen med detta vid serveringen. Buffe 9/ 2002 7 FANKiLSKLYFTOR I VINAGRETT Snabb och enkel bufferatt som de fiesta garanterat inte smakat tidigare. Det ar mycket godare an vad det bade later och ser ut. Bast blir fankAlsklyftorna om du marinerar dem over natten. FOR 10 PERSONER (BUFFE) 5-6 fankcilsstand 1/2 dl olivolja 1 dl rapsolja 1 msk fransk senap juice av 1 citron (ca 1/2 dO GARNERING: rasp och skivor av 1 citron GORSAHAR: 1. Ansa fankalen och skar varje stand i 6-8 klyftor. 2. Lat dem sjuda i lattsaltat vatten tills de ar mjuka, ca 10 minuter. Hall av vattnet. 3. Vispa ner oljorna droppvis i senapen till en slat och jamn kram. Smaka av med citronjuieen. 4. Hall senapsdressingen over den varma fankAlen. Lat alit marinera i kylen i nagra timmar, det gar bra att gora dagen fOre. Vand garna nagra ganger under tiden. 5_ Lagg upp tankAI och dressing pa ett fat. Dekorera med citronrasp och tunna citronskivor. FORALLA? Fiinkilsklyftor i viniigrett innehilier inte gluten, mjolk elier iigg.