Kollega 1
Kollega Sida 2
Kollega Sida 3
Kollega Redaktören
Kollega Maskrosbarn
Kollega Uranet klyver byn
Kollega Sida 7
Kollega Sida 8
Kollega Sida 9
Kollega Sida 10
Kollega Sida 11
Kollega Sida 12 En kall öl efter jobbet med arbets
kamraterna är sällan fel. Men när promillehalten stiger försämras omdömet. Tänk på att ni ska tillbaka till jobbet och möta varandra igen. Text Petra Rendik Se upp med sista glaset! Under våren och försommaren ploppar uteserveringar upp som lockar till fler after work än vanligt med kollegorna. Rätt vanligt är det också att arbetsgivarna slänger in en och annan utbildning och avslutningar innan semestrarna, att det serveras starkare drycker vid dessa tillfällen är nästan självklart. Det kan alltså vara läge prata om alkoholkulturen på jobbet. För även om många klarar av att dricka lagom, gör inte alla det. Men hur pratar man alkoholvanor utan att komma med pekpinnar? – Många chefer tycker att det är jobbigt att ta upp den här frågan. De vill inte vara tråkmånsar som talar om vad andra ska göra. Men min erfarenhet är att när man väl tagit tag i det här, tycker de flesta att det är väldigt bra. Vi ska se det som en kunskapsökning och inte pekpinnar, säger Ingela Eriksson, informationsansvarig på Alna. Inom vissa branscher är kulturen mer blöt än hos andra, som inom restaurangvärlden och företag med mycket representation som reklambyråer och säljyrken. Där kan det finnas ett visst motstånd mot att förändra mönster, men det går. Ingela tar upp journalistkåren som ett exempel. – Förr kunde det stå en whiskyflaska på jour- 12 KOLLEGA 4-11 nalisternas skrivbord och det var inget konstigt med det, men så är det verkligen inte i dag. Hon tycker att företagen ska ställa sig frågan om vad som är okej här hos oss när det kommer till alkohol. Hur vill vi att medarbetarna ska må och vilken bild vill vi förmedla utåt? Det ska sedan regleras i en alkohol- och drogpolicy. – Finns det ingen policy finns det oftast en alkoholkultur som kan vara både tillåtande och mer restriktiv. Vi har en tendens att dricka som de vi umgås med, säger Ingela Eriksson. Var och en har ett eget ansvar när det kommer till det egna drickandet på jobbet men störst ansvar har chefen. Chefen sätter dagordningen och därför är det viktigt att han eller hon föregår med gott exempel. För det är chefens uppgift att lösa problem som uppstått i samband med att någon har druckit för mycket. – Prata om alkoholkulturen, hur vi vill ha det och vad policyn säger i god tid, inte samma dag som det ska serveras alkohol. Prata alltid ur ett arbetsrelaterat perspektiv, då blir det färre pekpinnar. En chef kan till exempel säga inför en konferens att det här kommer vi att kräva av er så ni måste vara fit for fight hela tiden. Därför är det bra att ha en alkoholpolicy att åberopa, där det står klart och tydligt vad som gäller, säger Ingela Eriksson. SVEN-OLOF AHLGREN/SCANPIX
Kollega Sida 13
Kollega Sida 14
Kollega Duellen
Kollega Anställda fick tolv miljoner
Kollega Sida 17
Kollega Avtal 2011
Kollega Sida 19
Kollega Sida 20
Kollega Åsas mat
Kollega Sida 22
Kollega Sida 23
Kollega Glada Hudik-teatern
Kollega Sida 25
Kollega Sida 26
Kollega Sida 27
Kollega Sida 28
Kollega Sida 29
Kollega Sida 30
Kollega Sida 31
Kollega Gillar att lajva sig
Kollega Sida 33
Kollega Sida 34
Kollega Sida 35
Kollega Lönesamtal
Kollega Sida 37
Kollega Volvo rullar in i Kina
Kollega Sida 39
Kollega Sida 40
Kollega Ta ingen skit
Kollega Jobbpendlar
Kollega Sida 43
Kollega Ju fler kockar desto bättre Sapa
Kollega Dina pengar
Kollega Spejsat
Kollega Sida 47
Kollega Sida 48
Kollega Sida 49
Kollega Sida 50
Kollega Sida 51
Kollega Sida 52
Kollega Sida 53
Kollega Sida 54
Kollega Sida 55
Kollega Debatt
Kollega Sida 57
Kollega Insänt
Kollega Sida 59
Kollega Sida 60
Kollega Sida 61
Kollega Sida 62
Kollega Sida 63
Kollega Sida 64
Kollega Sida 65
Kollega Sida 66
Kollega Sida 67
Kollega Sida 68