Kollega 1
Kollega Sida 2
Kollega Sida 3
Kollega Redaktören
Kollega Maskrosbarn
Kollega Uranet klyver byn
Kollega Sida 7
Kollega Sida 8
Kollega Sida 9
Kollega Sida 10
Kollega Sida 11
Kollega Sida 12
Kollega Sida 13
Kollega Sida 14
Kollega Duellen
Kollega Anställda fick tolv miljoner
Kollega Sida 17
Kollega Avtal 2011
Kollega Sida 19
Kollega Sida 20
Kollega Åsas mat ÅSASMAT ANNA SIMONSSON, EVA ROSEN
QVIST, ISMO PEKKARINEN/SCANPIX redaktör: Åsa Frisk, asa.frisk@ kollega.se Rensa inte bort det, ät det! Kirskål, maskros och brännässla är inte kul i trädgården men är perfekt att tillaga. Ät ditt ogräs! Ta vara på ditt ogräs och använd det i din matlagning. Brännässla, kirskål, maskros eller harsyra, allt går att använda. Plocka helst inte växter intill större vägar men även om du plockar dem i din egen trädgård ska de alltid sköljas. Var noga med att inte plocka giftiga växter såsom till exempel blåsippor, vitsippor, smörblommor och kabbeleka. Späda skott smakar bäst. Maskrosens minsta blad påminner lite om ruccola. Lägg dem gärna i blöt några timmar så försvinner den beska smaken. Harsyrans syrliga smak passar som ersättare för citron i sallader. Kirskål kan ätas kall i sallader eller varm istället för spenat. Kirskål och koriander sägs Vinn pajform Brukar du rensa ogräs? Mejla tavling@kollega före den 28 juni och du kan vinna en pajform. vara en perfekt kombo. Nässelsoppa med ägghalva är en klassiker. Kirskål- och nässelpaj 4-6 personer Pajdeg 2,5 dl vetemjöl 75 gram kylskåpskallt smör 3/4 dl kesella Fyllning 5 dl kirskål (eller babyspenat) 5 dl nässlor 1 st schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1 msk smör Salt och svartpeppar efter smak 3 ägg 3 dl mjölk 8 körsbärstomater 150 gram getost Hacka ihop mjöl och smör till en grynig blandning. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut den i en pajform (24 cm) med löstagbar kant. Nagga med en gaff el och låt vila i frysen 20 minuter. Sätt på ugnen 200 grader. Förgrädda skalet mitt i ugnen 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader. Rensa och skölj kirskål och nässlor noggrant. Skala och skiva schalottenlök och fi nhacka vitlök. Fräs löken i smöret och tillsätt det gröna med salt och peppar. Blanda ägg och mjölk, salta och peppra. Halvera tomaterna. Lägg det gröna i skalet och smula över getost. Lägg i tomater och häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Pajform Elegance, 28 cm, med non stickbeläggning och löstagbar botten, från lyckasmedmat.se Le Creuset stengods fi nns hos de fl esta köksaffärer. Serveringshänder, Nigella, är perfekta till salladen, från lyckasmedmat.se 4-11 KOLLEGA 21
Kollega Sida 22
Kollega Sida 23
Kollega Glada Hudik-teatern
Kollega Sida 25
Kollega Sida 26
Kollega Sida 27
Kollega Sida 28
Kollega Sida 29
Kollega Sida 30
Kollega Sida 31
Kollega Gillar att lajva sig
Kollega Sida 33
Kollega Sida 34
Kollega Sida 35
Kollega Lönesamtal
Kollega Sida 37
Kollega Volvo rullar in i Kina
Kollega Sida 39
Kollega Sida 40
Kollega Ta ingen skit
Kollega Jobbpendlar
Kollega Sida 43
Kollega Ju fler kockar desto bättre Sapa
Kollega Dina pengar
Kollega Spejsat
Kollega Sida 47
Kollega Sida 48
Kollega Sida 49
Kollega Sida 50
Kollega Sida 51
Kollega Sida 52
Kollega Sida 53
Kollega Sida 54
Kollega Sida 55
Kollega Debatt
Kollega Sida 57
Kollega Insänt
Kollega Sida 59
Kollega Sida 60
Kollega Sida 61
Kollega Sida 62
Kollega Sida 63
Kollega Sida 64
Kollega Sida 65
Kollega Sida 66
Kollega Sida 67
Kollega Sida 68