Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 Quick A Easy Sk Att servera sparris
med skirat smör och ägg är både klassiskt och busenkelt. Denna är perfekt som en lyxig liten förrätt. Vill man gå ett steg längre kan man servera med en skiva rökt lax. SPARRIS MILANESE FÖR 4 PERSONER Börja med att löskoka 4 ägg. Lägg ner 1 paket fryst grön sparris i kokande lättsaltat vatten. Lyft upp sparrisen efter max 1 minut och lägg på en handduk att rinna av. Lägg upp din varma sparris på ett fat och hyvla över tunna skärvor av god parmesanost. Skeda över ett par msk skirat smör och servera med de löskokta äggen bredvid. För alla? Sparris Milanese innehåller inte gluten. Ägg och mjölk ingår. Dags att göra rent grillen. Nu börjar vi en, förhoppningsvis, lång och mycket efterlängtad grillsäsong. Skulle inte vädret tilllåta går det att steka köttet på spisen. Vår första grillrätt för året blir en underbart klassisk grillbiff bearnaise med fransk tomatsallad. Gammal är äldst Trender kommer och går, men vissa hederliga gamla klassiker håller än. En välgjord bearnaise, vilket är nog så svårt att hitta på krogen idag, är enligt många bedömare en av de bästa såserna trots sitt något skamfilade rykte. Jag håller med! GRILLBIFF MED BEARNAISE FÖR 4 PERSONER 4 skivor utskuren biff ä 150 g 1 påse pommes frites 2 äggulor 2 msk dragonvinäger 2 tsk dragon (torkad) 125 g smör + extra till stekning 2 msk finhackad persilja 1 krm kajennpeppar saft och peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med pommes frftesen, tillaga enligt anvisning på förpackningen. 2. Såsen: Smält smöret i en kastrull på spisen eller i mikron. 3. Tillaga över vattenbad. Fyll en vid kastrull till cirka hälften med vatten. Koka upp. Sänk värmen till sjudning. 4. Häll ner vinäger och dragon i en När den här bilden togs var det fortfarande snö ute, så Jacob valde att steka köttet i stekpanna. Dukning: Tallrikar och skål från NK glas & porslin, resten privat rostfri kastrull, mindre än den med vatten. Tillsätt äggulorna Sätt kastrullen i den med sjudande vatten. 5. Vispa kontinuerligt tills blandningen blivit tjock och krämig. 6. Ta kastrullen från vattenbadet. Tillsätt smöret under vispning. Lite åt gången i början och sedan kan mängden successivt ökas. Undvik att blanda ner bottensatsen från det smälta smöret. 7. Smaksätt bearnaisen med saft, peppar, kajennpeppar samt hackad persilja. Om du tycker att såsen är för tjock eller för syrlig, späd med lite ljummet vatten. 8. Salta och peppra biffarna. Grilla i 2-3 minuter på varje sida, eller stek köttet i smör/olja i en het stekpanna. Lägg upp på varma tallrikar. Servera gärna med en fräsch tomatsallad. Ett varmt vattenbad behövs för att vispa ihop såsen utan att den skär sig. Häll vatten till cirka hälften i en rymlig kastrull. Häll vinäger och dragon i en mindre kastrull. Vispa ner äggulorna. Placera den lilla kastrullen i den stora. Vispa tills blandningen blivit slät Ta kastrullen från vattenbadet Vispa ner smöret, lite i taget Tina: Till syrlig sås, som en bearnaise, passar det perfekt med svamp, gärna smakrik svamp som shiitake och portabello. Jag byter gärna ut pommes frites mot haricots verts, som bara behöver få ett snabbt uppkok. Har man svamp med kan man blanda ihop den med det gröna. Jacob: En tomatsallad tycker jag passar till denna klassiska anrättning.Vispa ihop z tsk fransk senap med 2 msk vinäger. Vispa ner ilz dl olivolja i omgångar. Salta och peppra. Häll vinägrettsåsen över 4 skivade tomater och 1 tunt skivad liten rödlök. Servera tillsammans med biffen. För alla? Grillbiff med bearnaise innehåller inte gluten. Ägg och mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör. Äggfri: uteslut bearnaisesåsen och gör en god rödvinssky i stället. 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40