Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 Snabbt &lättlagat MdX 15 kronor RECE
PT BIRGITTA RASMUSSON/ICA PROVKÖK FOTO ARNE ADLER Alla recept är beräknade för 4 portioner. Fler billiga rätter finns på www.lca.se Måndag Gröna grytan med linser Skala och strimla 3 morötter och 1 gul lök. Skölj, kärna ur och tärna 1 röd paprika och 1 grön chilifrukt. Värm 2 msk olja i en gryta stor nog för soppkök. Lägg i allt det gröna och fräs det glansigt i olja. Pressa ner 1 vitlöksklyfta. Tillsätt 1 dl röda linser, 1 tsk curry, 112 tsk ingefära och 1 tsk kummin. Häll på 1 liter grönsaksbuljong (tärning + vatten). Låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med 1 tsk salt och 112 msk saft av citron. Strössla över 1 -2 msk hackad gräslök. Servera med bröd. Tisdag Kycklingwok från London Skölj och strimla 1 purjolök. Värm 1 msk olja i en wok eller stor stekpanna Woka purjon, 100 g skivade champinjoner och 1 liten burk väl avrunnen majs (ca 300 g) på stark värme några minuter. Strimla 2 kycklingfiléer (ca 300 g) och låt dem woka med några minuter. Tillsätt 2 msk sojasås, 1 dl hönsbuljong (fond eller tärning + vatten) och 1 msk tomatpuré. Låt småputtra några minuter. Skär 1 burk (220 g) ananasringar i bitar. Lägg ner i woken. Smaka av med salt och ev mer sojasås. Basmatiris serveras till. Onsdag Skärgårdsgryta med olivpasta Skala 1 -2 morötter och skär i skivor. Skala och hacka 1 gul lök. Skala och tärna 1 bit (ca 100 g) rotselleri. Fräs det gröna i 1-2 msk olja i en låg vid panna. Bryt 1 blomkålshuvud i buketter. Lägg ner i grytan och låt fräsa med några minuter. Häll över 3 dl fiskbuljong (tärning + vatten). Krydda med 1 tsk salt och 112 tsk rosépeppar. Låt koka ca 10 minuter. Salta och dela 500 g spättafiléer i bitar. Stick ner dem i grytan och låt småkoka i ca 5 minuter. Mixa 1 1/2 dl svarta oliver, 1 vitlöksklyfta 112 knippa persilja med 112 dl olivolja till en pasta Smaka av med salt och peppar. Servera ev med kokt pasta Torsdag Svamp- och potatissoppa Max... kallar vi sidan som tidigare hette Billiga veckan. Nu kommer vi även att fokusera på annat än priset. Tillexempel TID. VI begränsar tilllagningstiden till 15 minuter. En annan gång kan det vara antalet ingredienser eller antalet kalorier. Eller som tidigare, och den här gången, antalet kronor. Skala och skär 500 g potatis i bitar. Skala och hacka 1 gul lök. Fräs potatis och lök och 1 burk biandsvamp (ca 200 g) i 1 msk olja Svamp och potatis ska bara bli glansigt och inte ta färg. Häll på 12 dl vatten och 1 -2 grönsaksbuljongtärningar. Låt koka i ca 7 minuter. Mixa soppan till slät puré med mixerstav eller vispa kraftigt. Smaka av med 2 dl créme fraiche, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skiva 200 g champinjoner och bryn dem lätt. Servera soppan med champinjoner i och hackad gräslök. Ev också en klick matlagningsyoghurt och bröd. • Fredag Lammgryta från Berlin Skär ca 1 kg lammkött (bog) i portionsbitar. Bryn köttet med ben i 2 msk smält margarin eller smör, gärna i en liten stekgryta. Skala och skär 1 -2 rödlökar i tunna klyftor. Lägg ner dem i grytan och låt fräsa med. Skär 3-4 stjälkar selleri i 112 cm-bitar. Låt dem fräsa med i grytan. Tillsätt 5 dl buljong (tärning + vatten), 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt grytan småkoka i ca 25 minuter. Smaka av med 1 -2 msk balsamvinäger, 6-7 strimlade soltorkade tomater. Servera med basilikablad över och klyftpotatis. Ev också en blandad grönsallad.
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40