Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 SURT Surkål sägs bidra till fettnedb
rytningen och ge oss en frisk tarmflora. Och den hjälper till att hålla balansen mellan syra och bas i kroppen. Det finns olika sorters surkål, bland annat brukar det finnas en del på hälsokosthyllan. SURKÅLSRULLAR Surt , knaprig t oc h söt t i spännand e för - ening . Färdigkavlad filode g finn s i välsor - terad e frysdiskar . Fritera elle r baka de m i ugn ? De t ä r e n samvetsfråga . De bli r bra i bägg e fallen , me n fetare när man fritera r s å klar t (oc h lite godare) . • Skä r 112 förpacknin g filode g (ca 500 g ) i fyrkanter , c a 17x2 0 cm . Krama vätskan u r 1 bur k surkå l (ca 55 0 g) . Lägg kålen i ena kante n oc h rulla i hop , fäs t kanterna me d smäl t smör . Värm friteringsoljan i en ka - strul l elle r fritös . Provfritera en bi t vit t bröd , de t sk a långsam t bl i gyllenbrun t Fritera rullarna gyllenbruna i oljan . Eller baka de m i ugne n på 225°C i ca 10 minu - ter . FRUKTSALSA • Skala 1 rödlök , 1 papaya (ca 30 0 g ) oc h 1 mango . Kärna ur papaya oc h mango . Skä r de t sam t 5 physali s oc h 2 tomate r i mindr e tärningar . Blanda me d ca 3 ms k olivolja oc h c a 1 ms k pressa d citronjuice . Låt stå e n stun d för e servering . Garnera gärna me d färs k koriander . Fö r alla ? Surkälsrullar innehåller inte ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i filodegen. Gluten och mjölk ingår i receptet. Fruktsalsa innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. STARKT Begreppet starkt är en vanesak. Äter man mycket chili vänjer sig smaklökarna och toleransnivån höjs (eller sänks). Hur som helst tycker inte två människor lika om styrkan och hettan på sin mat. Därför är det så fiffigt att servera både ett svalare tillbehör som en guacamole eller en klick gräddfil samt ett hetare i form av inlagd jalapenopeppar. Chilibeans med majschips I recepte t koka r ma n egna bönor , me n de t gå r ocks å bra at t köp a et t par burka r oc h blanda . (För 4 personer) • Lägg ca 25 0 g blandad e torkad e böno r i blö t dage n före . Kok a bönorna enlig t an - visnin g på förpackningen . Skala oc h hacka 1 gu l lö k oc h 1- 2 vmoksklyftor . Fräs dett a tillsamman s me d lite olivolja i e n stekpanna . Häll p å 1 bur k tacoså s (ca 340 g ) oc h lå t kok a i 5 minuter . Tillsät t bönorn a oc h småkok a lite till . Smaksät t me d sal t oc h peppar . Servera me d majschips , gräddfi l oc h in - lagda jalapenos . Dekorera me d färs k ko - riander . För alla ? Chilibeans med majschips innehåller inte gluten eller ägg, men läs för säkerhets skull alltid innehållsdeklarationen på de färdiga produkterna. Mjölk ingår, men receptet kan ändras så här: uteslut gräddfilen och använd i stället mixad eller puread avokado smaksatt med lite citronjuice och kontrollera innehållet i alla färdigprodukter.
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40