Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 KRYDDGUIDE Ofta använder vi samma ga
mla kryddor till samma gamla rätter, som muskotnöt till stuvad spenat till exempel. Men muskotnöten passar till alla stuvade grönsaker, potatismos och köttfärs för att förhöja köttsmaken. Och även i efterrätter som tex ananasfromage. Torkad grönpeppar passar utmärkt till jordgubbar och vaniljglass. Och ancho chili är god att smaksätta chokladkakor, potatisgratäng och kalops med. Här följer två tabeller med kryddor där vi anger vad de traditionellt passar till och vad som kan vara lite mer oväntad användning. AV ANNIKA ORTMARK LIND Tio bra baskryddor KRYDDA Rosmarin Mejram Dragon Oregano Kryddnejlika Kryddpeppar Kanel Chilipulver Curry kassler/lamm TRADITIONELL ANVÄNDNING PROVA ÄVEN TILL ^^^^^ ^ marinåder fläskkarré potatisrätter tomatsås/g rönsakssoppor fläskkött bröd/klyftpotatis fläsk- och köttfärs kalops/köttgrytor chili con carn e/äg g rätter kycklinggryt a/banan&jordnöt grytor/pastasåser/indiska curryrätter bröd/dipper/svamprätter wokrätter Tretton kryddor att komplettera med KRYDDA Stjärnanis Dillfrö Lagerblad Saffran Basilika Salvia Muskot Ingefära Kardemumma Fänkål Gurkmeja Spiskummin Paprika TRADITIONELL ANVÄNDNING PROVA ÄVEN TILL fruktefterrätter kan ersätta kummin, räkor kött/späcka fläsk- och nötkött ris/pannkakor/desserter lamm/tomat färs/inälvsmat potatismos/skaldjursstuvningar kakor/kinesisk wok orientaliskt kaffe/kakor kokt fisk/grönsaker ris/indiska grytor indiska rätter gulasch/ägg rätter pastasåser/salsa/nästan allt! f 1 äs kkött/l am m g ryto r/to m at såse r grönsaksrätter/kakor/sockerkakor fläskkött/kyckling fläskkött/desserter bröd bröd/pasta/allt som man vill göra gult! fläskkött köttfärssås/mari nåder grönsakswok/asiatisk gryta inläggningar/kräfträtter grytor/inläggningar fiskgryta/bullar ärtsoppa/höns-och kalvkött kyckling/bearnaise tomatsås/pastapizza julskinka/sillinläggningar lutfisksås/sillinläggningar bullar/risgrynsgröt
Buffé Sida 40