Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 Quick & Easy Jättegott som tillbehör
till en sallad eller till kyckling eller en god köttbit. ZUCCHINIRULLAR FYLLDA MED GETOST FÖR 4 PERSONER Skär 1 zucchini i tunna avlånga skivor (går bra med osthyvel). Stek skivorna i olivolja på bägge sidor tills de fått fin färg. Stek i omgångar och lägg skivorna i en skål. Blanda ner 1 msk balsamvinäger, 1 msk olivolja, 1 pressad vitlöksklyfta samt 1/2 kruka grovt rivna basilikablad. Dra ett par rejäla drag med pepparkvarnen och salta lätt. Blanda noggrant och låt sedan zucchiniskivorna svalna. Lägg upp zucchiniskivorna på skärbrädan, klicka på ca 1 tsk mosad getost och rulla ihop. För alla? Zucchinirullar fyllda med getost innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfri: uteslut getosten och använd tofu eller liknande produkt. Dukning: Stor skal och duk från Indiska, resten privat i n Tid : 3 5 minute r FISKSOPPA MED APELSIN FÖR 4 PERSONER 400 g fryst spättafilé 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 morot 1 röd chilifrukt 1 fänkål 4 potatisar 2 msk tomatpuré 1 liter fiskbuljong, fond eller tärning + vatten 2 msk apelsinjuicekoncentrat olivolja till stekning salt peppar TILLBEHÖR: krutonger, se tips GÖR SÅ HÄR: 1. Skala lök och vitlök. Skölj/skala och ansa morot, chilifrukt och fänkål. Skär dem i tunna skivor. Skala och skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. 6 2. Fräs samtliga grönsaker utom potatisen i ca 5 minuter på medelhög värme i en kastrull i olivolja. Rör om då och då, grönsakerna får inte ta färg. 3. Rör ner tomatpurén och låt fräsa med i någon minut. Häll på buljong och apelsinjuicekoncentrat. Lägg ner potatisen och låt sjuda under lock på svag värme i 20-25 minuter. Smaka av med salt och peppar. 4. Dela spättafiléerna och lägg ner dem överst i kastrullen (utan att röra om) och lägg på lock när några minuter av koktiden återstår. Servera i soppskålar, gärna med knapriga krutonger. Jacob: Jag gillar när det är lite extra sting i smaken, så därför kan jag gärna tänka mig att att ta i lite extra chilifrukt. Tina: Lite vitt vin i den här soppan är inte dumt. Får du en slätt vin över, häll upp i en plaska som precis rymmer mängden, korka igen och spara till soppor, såser och grytor. För alla? Fisksoppa med apelsin innehåller inte gluten eller ägg. Den som inte tål mjölk bör kontrollera innehållet i fiskfond eller tärning för säkerhets skull. Välj bröd till krutonger som passar vid ev allergi. Tuta: En lättlagad dessert skulle passa här. Ta ett paket vaniljglass och låt det tina något. Blanda ner godis, tex non stop, chokladbitar eller krossad daim, i glassen. Frys en stund före servering. Jag tycker att det är gott med limeskal och -juice också. Var inte rädd att experimentera på egen hand.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40