Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 » SMA K « Smak - det intressantaste ä
mnet när det gäller matlagning och ätande - ägnar vi lite extra uppmärksamhet den här gången. Genom det fantastiska utbudet av kryddor och smaksättare från världens alla hörn finns det idag nästan obegränsade möjligheter för den nyfikne. De flesta kryddor kan blandas med gott resultat, det handlar i första hand om mängderna - men ett inferno av smaker gör inte någon glad. För at t lyckas med kryddning och smaksättning gäller det att smaka av många gånger. Gör som de stora kockarna: använd en sked och skölj av den mellan avsmakningarna (fingrar i grytorna är ett passerat stadium). Tillsätt kryddorna lite i taget och smaka av. Ja, detta är ett ämne som vi gärna skulle vilja skriva en hel bok om, nu blir det 40 sidor så vi får skumma lite på ytan. Det blir lite thailändska smaker, lite traditionellt svenskt, lite veggo med extra smak, och lite annat. Smaka och njut! TONY WALLIN CHEFREDAKTÖR BllfféS rBCBptfBQIStGr! WWW.iC8.S 6 Jan Samuelso n tipsar o m nya god a viner. De presenteras p å www.ica.se , sök p å Buffé Plusvärden Bästa tänkbara service, trygghet och omtanke; det vill vi ge våra kunder. Och vare sig det gäller att sälja ma t eller att erbjuda förmånligt banksparande och telefonabonnemang är ambitionen densamma. De senaste månaderna har vi fått mänga frågor, inte minst fran mediet, om varför vi nu ger oss utanför vart ursprungliga område och börjar satsa pä tjänster som traditionellt inte förknippas med ICA . Men för oss känns det helt naturligt. Vi har alltid varit bra pa att lyssna på vad våra kunder vill ha, och vet från alla våra kontakter att det finns en efterfrågan pä nya typer av service i våra butiker. Apotekstjänster är ett sådant område, men där har vi ännu inte fått något gehör från politiskt håll. Svenska folket har fått vänja sig vid att allt fler serviceställen försvinner. Men IC A finns kvar över hela landet, och det ser vi som en klar fördel dä just tillgänglighet betyder sä mycket för att tillvaron ska fungera. Vi vill jobba för att förenkla vardagen för våra kunder. Dels genom att fortsätta med det vi redan kan, mat, men också genom att skapa nya alternativ inom områden där det ofta upplevs som krångligt och dyrt att fä bra service. Mycket kan göras enklare, smartare och billigare på ICA: s vis, tror vi. Kenneth Bengtsson VD ICA Handlarnas AB Vardagsgott • 5 Våga krydda • 13 Buffé nr 4/2001 Chilibeans med majschips • 29 Crostini med mosade bönor • 8 Fisksoppa med apelsin • 6 Fruktsalsa • 29 Grillbiff med bearnaise • 11 Gröna grytan med linser • 32 Grönsakswok • 23 Hemgjord marängglass »18 Honungsglaserade rotfrukter • 28 Kanelglaserade morötter • 15 Kassler å la Rydberg • 9 Kokosris med litchie • 25 Kronärtskocka med kapris • 7 Thailändsk fest • 20 Veggosmak-27 Kyckling i grön curry • 23 Kycklingwok från London • 32 Lammgryta från Berlin • 32 Marmelad på rödlök & lingon • 15 Marockanska mandelkakor • 18 Mojo Rojo • 27 Pannkaka från Thailand* 18 Papas Arugadas • 27 Paprikasalsa 1 7 Pizza på skockor • 28 Pizzasallad • 28 Porterrulader • 15 Rostad paprikasallad • 9 Röd curry med ananas • 23 ring ellerskriv Redaktion: 08-72823OO Adress: Buffé. Box 6630, 11384 Stockholm E-post: red.buffe@forlaget.ica.se Annons: 021-194O00 Adress: Stora gatan 41 , 721 85 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 övriga frågor: 020-833333 (vardagar 9-16 ) Prenumeration: 021-194602 . 220 kr/helår Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Red.sekreterare: Anna Gidgård Red.assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021 -194256. Peter Bogren 021 -19 41 14 Redaktionsråd: Ingrid Johansson-Blank, Jan-Åke Karlsson, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Bertil Svensson. Nina Tarukoski Produktion: Specialtidningar, ICA förlaget AB Repro: Done Tryckeri: Roto Smeets «aa*ny// Max15kr«32 Mera smak • 35 Saffransmos »18 Skärgårdsgryta med olivpasta • 32 Sparris Milanese • 11 Stir-fry veggowok med räkor • 8 Surkålsrullar • 29 Svamp- och potatissoppa • 32 Sweet chili-köttbullar • 7 Thailändsk sallad • 23 Thailändska nudlar • 23 Vitamindrink Thai • 25 Vårrullar • 20 Zanzibariska färsbiffar • 17 Zucchinirullar med getost • 6
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40