Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 Quick & Easy Underbar att servera som
aptitretare tillsammans med fräsiga baguetter men även ypperlig att servera till en huvudrätt. ROSTAD PAPRIKASALLAD MED OLIVER & PINJENÖTTER Kvarta och kärna ur 2 röda och 2 gula paprikor. Värm en stekpanna tills den är rykande het och rosta paprikabitarna med 1 msk olivolja. Rosta skivorna på bägge sidorna tills de blivit lätt svärtade, ca 3 minuter på varje sida. Ta bort ev svarta fläckar på paprikan. Lägg sedan de varma paprikabitarna i en skål och blanda ner 1/2 dl pinjenötter, 1 dl svarta oliver, 1 tsk socker, 1 msk rödvinsvinäger, 1/2 dl olivolja samt 1 tsk torkad körvel. Dra några drag med pepparkvarnen och strö över salt. Blanda noggrant. Låt salladen dra i ca 5 minuter före servering. För alla? Rostad paprikasallad med oliver och pinjenötter innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Smak: pepparrot Tid: 3 5 minuter Dukning: Tallrik från Blås & Knåda, resten privat KASSLER A LA RYDBERG FÖR 4 PERSONER 600 g kassler 600 g potatis 1 tjock purjolök 1 -2 dl créme fraiche 1 -2 msk färskriven pepparrot eller 2 msk finhackad bladpersilja smör och olja till stekning GÖR SÅ HÄR: 1. Skär kasslern i skivor (ta ev bort den bruna ytan). Skär potatisen i ca 2 cm stora tärningar. 2. Stek potatisen i lika delar smör och olja i het stekpanna, ca 1 msk Tina: Snyggt jobbat Jacob, kan du inte slunga potatisen lite högre? Jacob: Oh ja, den blir godare så... av vardera. Vänd potatistärningarna då och då så att de får en fin och jämn stekyta. Salta och peppra 3. Skär bort det mörkgröna från purjon. Dela den på längden i 4 delar. (Obs! Behåll rotfästet.) 4. Lägg purjon i lättsaltat, kokande vatten. Koka den mjuk, ca 4 minuter. Häll av vattnet, rör ev ner 1 msk smör. Salta och peppra. 5. Stek kasslerskivorna hastigt i ett par minuter. 6. Vispa upp créme fraichen tills den blivit fast. Rör ner riven pepparrot eller persilja och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på varma tallrikar. För alla? Kassler å la Rydberg innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår, men ändra så här till mjölkfri: använd enbart olja eller mjölkfritt margarin. Uteslut créme fraiche. Tina: Purjolöken kan lätt bli en egen rätt eller sidorätt, tex genom att man river lite parmesan över, eller någon annan smakrik ost, och sedan snabbt gratinerar (ta med lite av kokspadet). 9 •
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40