Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 Annas Currv FOTO ERIC JOSJÖ & ANNA A
KHTAR Skicka brev, fax eller e-post till Annas Curry Box 6630 11384 Stockholm Fax: 08-728 2337 anna.gidgard@forlaget.ica.se Skicka in dina bästa tips eller recept! Alla som får sina tips publicerade får en jättefin bok med allt du behöver veta inför vårens och sommarens fester. SAFFRANS MOS Skal a oc h kok a ca 1 k g potati s mju k i salta t vat - ten . Häl l av vattne t Värm ca 2 d l mjöl k oc h rö r i 1 pake t saffran (112 g ) oc h ca 2 ms k olivolja . Mos a potatise n oc h blanda me d saffransmjöl - ken , smak a a v me d satt oc h peppar . Variera ge - no m at t byta saffran mot : 1 ms k avrunnen kap - ri s elle r 2 ms k riven parmesanos t elle r rive t ska l av 1 citron . HEMGJORD MARANGGLASS Det här är en överraskningsdessert, med ett marängtäcke som döljer hemmagjord bärglass och färska bär. Len så att det smälter i munnen. (För 4 personer) Blanda samman 1 paket osockrade frysta hallon (200 g), 2 dl créme fraiche och 1 dl florsocker i en matberedarskål. Mixa. Täck över och ställ in i frysen en stund. Finhacka några myntablad och förbered 3-4 dl bär till serveringen (tina dem om de är frysta). Sätt ugnen på 225°C/grill. Gör marängtäcket genom att vispa 2 äggvitor till ett hårt skum och vänd ner 1 dl strösocker. Servering: Skopa upp den frysta glassen till minst 1/3 i 4 ugnssäkra glas. Lägg på bär och finhackad mynta. Spritsa eller klicka ut marängen. Ställ in ca 1-1 1/2 minut i ugnen under grillelementet. Pass på, det går snabbt! Tips! Variera serveringen genom att skippa marängen och servera glassen i en rolig form med glasspinne och bär. Den toppiga formen fick vi genom att frysa in glassmeten i snapsglas. PANNKAKA FRAN THAILAND Pannkakorna me d bana n i är de t bäst a matminne t fö r mång a som vari t i Thailand . Där finn s flera olik a varianter . Här är en. (Ca 12 pannkakor) wvvw.rnrschengs.com Asiatisk receptsamling, wokskola med rörliga bilder och så kan man ställa frågor till mrs Cheng. GODA SMAKER TILLSAMMANS •Tunn lökpaj och sauternesvin (pajen är ett gott alternativ till gåslevern). •Choklad och portvin eller annat lite sötare vin (med risk för att bli insatt i tantfacket). •Grönmögelost och vitt, lite sötare vin (det röda som alla envisas med passar inte lika bra). •Chévreost och ringlad honung (en klassiker vid det här laget men förtjänar att nämnas). 18 Tips ! Lägg skivad e banane r i pann - kakan redan när d u vän t de n i pan - nan så bli r d e lite varma . Vik ihop pannkakan öve r bananerna , lägg up p på tallri k oc h ringla öve r kon - densera d mjölk , chokladså s elle r lönnsirap . • Rör u t 1/4 pake t färs k jäs t a 5 0 g i 21/ 2 d l vatte n oc h 1/2 ts k sal t i en sto r bunke . Mosa 1 kok t kal l potati s oc h rör i de n me d ca 5 d l vetemjöl . Arbeta dege n till s de n är smidig . Dege n ska vara gansk a lös . Låt stå oc h jäs a dragfrit t i mins t 2 timmar , hels t längre . Häl l ut dege n p å bakbor d oc h dela up p den i 12 bitar . Kavla u t de m allteftersom til l tunn a pann - kakor . Använd ev lite me r mjöl . Häl l olja i e n panna oc h låt de n bli he t Ste k e n pannkak a i tage t Servera me d skivad banan oc h kondensera d mjölk , chokladså s elle r lönnsirap . OUOR MED SMAK Essensoljor från Zeta är en nyhet. Smakerna är bland annat citron, basilika, apelsin, rosmarin och vitlök. De är blandade med olivolja för att inte vara alltför koncentrerade, men det är ändå bra drag i smakerna så det behövs bara lite grann för att ge exempelvis pastasåsen en god smak av citron. MAROCKANSKA MANDELKAKOR Sätt ugnen på 150°C Blanda 200 g hackad mandel med 1 1/2 dl strösocker, 1 tsk rivet citronskal och 1 ägg. Gör en ca 3 cm tjock rulle. Tryck i 20 stycken hela mandlar i rullen och pensla med 1 vispad äggula. Lägg hela rullen på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Skär diagonala skivor, 2-3 cm tjocka. Rulla hälften av kakorna i florsocker. Buffé 4/2001
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40