Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 Quick A Easy Bönor är en källa till p
rotein och fibrer och utgör grunden i många länders matlagning. Det finns en naturlig smörighet och nötighet i bönor som gör att de är underbara att göra delikata smaksatta puréer av. Nedanstående recept, varmt eller kallt, passar utmärkt till lamm i stället för potatis. CROSTINI MED MOSADE BÖNOR & ROSTAD VITLÖK FÖR 4 PERSONER/12 STYCKEN Gaffelmosa 1 burk vita bönor eller kikärter. Smaksätt bönmoset med 2 msk olivolja, pressad juice från 1/2 citron, 1 tsk torkad rosmarin och 1/2 dl finhackad bladpersilja. Smaksätt med peppar och ca 112 tsk salt. Finskiva 3-4 skalade vitlöksklyftor. Värm en liten stekpanna med ca 112 dl olivolja. Rosta vitlöken under omrörning ett par minuter eller tills skivorna fått fin färg. Stjälp ut skivorna på lite hushållspapper att rinna av. Salta lätt. Skeda upp bönmoset på skivor av rostad baguette, ringla över lite olivolja och avsluta med att strö över den rostade vitlöken. Gamera gärna med små salladsblad. För alla? Crostini med mosade bönor & rostad vitlök innehåller gluten, även mjölk och ägg kan ingå i brödet. Välj bröd utan någon av dessa ingredienser vid ev allergi. Dukning: Stor skål från Indiska, resten privat Jacob: Veggo är ett uttryck som vi använder för rätter som inte är helt vegetariska. Om man vill göra veggowoken till en helt vegetarisk rätt så ersätt räkorna med tofu och cashewnötter, och hönsbuljongen med grönsaksbuljong. För alla? Stir-fry veggowok med räkor innehåller inte gluten eller ägg. Den som inte tål mjölk bör kontrollera innehållet i fiskfond eller fiskbuljongtärning för säkerhets skull. Obs! Frysta räkor och grönsaker som tinas måste rinna av ordentligt annars blir rätten vattnig. Smak : ingefär a Tid : 2 5 minute r STIR-FRY VEGGOWOK MED RÄKOR FÖR 4 PERSONER 500 g skalade räkor 1 påse frysta grönsaker å 400 g, tex gourmetgrönsaker (tinade) 1 vitlöksklyfta 2 dl hönsbuljong, fond eller tärning + vatten 1 tsk sambal oelek 2 msk sojasås 1 tsk ingefära 1 tsk maizena (majsstärkelse) matolja till stekning TILLBEHÖR: jasminris och sesamfrön GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med att koka riset så att det hinner bli klart lagom till det andra. 2. Finhacka vitlöken och blanda ner den i buljongen. Tillsätt sambal oelek, sojasås och ingefära. 3. Rör ut maizenan i lite av buljongen och blanda ner den i resten av buljongen. Ställ åt sidan. 4. Sätt på en stor stekpanna tills den är rykande het. Häll ner 2 msk olja och tillsätt sedan grönsakerna. Fräs grönsakerna under omrörning i ett par minuter. 5. Vispa lite i buljongblandningen och häll den över ingredienserna i stekpannan. Låt koka upp. 6. Lägg i räkorna och rör runt. Salta och peppra. Servera i varma djupa tallrikar med riset bredvid. Strö över sesamfrön. Tips! All 'gammal- potatis innehåller rikligt med stärkelse. Skölj därför den tamade potatisen väl före stekning, låt rinna av och torka den med en handduk. Stek gärna i omgångar. Det minskar risken för att potatisen ska klibba ihop och den blir fräsigare.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40