Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Fest med thailändsk matlagning Mia h
ar länge velat lära sig laga thailändsk mat av en riktig expert. Så när hon bjöd en handfull kompisar på matlagningsfest passade hon på att ta hjälp av Su Jensen som kommer från Thailand. Su visade de rätta handgreppen och guidade bland råvarorna; citrongräs, chilipaste, koriander, kokosmjölk... På kvällen blev det fest! TEXT ANNA GIDGÅRD RECEPT SU JENSEN FOTO ERIC JOSJÖ VÅRRULLAR Om man serverar vårrullarna som förrätt är en morotssallad med rostade nötter god till. Men varrullama är också väldigt goda att servera som drinktilltugg. Då kan det räcka med lite starksöt sås att doppa dem i. (ca 30 små vårrullar) 250 g biandfärs 1 vitlöksklyfta 1-2 msk ostronsås 1/2 msk sesamolja 1/2 msk finhackad koriander 1/2 tsk svartpeppar ca 2 msk finstrimlad purjolök ca 30 blad vårrulledeg, ca 10x10c m olja att fritera i Till servering: sweet chilisås eller vårrullesås Gör så här: 1. Pressa i vitlöksklyftan i färsen och rör i resten av ingredienserna. Ställ kallt någon timme. 2. Låt fryst vårrulledeg tina. Fukta en handduk som du kan lägga över varrulledegen efter varje gång du tagit fram ett blad så att den inte torkar. 3. Lägg en liten mängd fyllning på ett vårrulleark och rulla ihop. Vik in kortändarna innan du rullar det sista och fäst med lite vatten. 4. Fritera några vårrullar åt gången, i fritös eller i tjockbottnad kastrull på spisen. Servera med sweet chilisås eller vårrullesås och gärna den thailändska morotssalladen. tips! Man kan göra ett kraftigare »lim« än vatten, genom att blanda 11/2 tsk majsmjöl med 2 msk vatten. För alla? Vårrullarna innehåller gluten. Ostronsåsen innehåller i allmänhet mjölkprotein och kan uteslutas vid allergi. Ägg ingår inte, men läs för säkerhets skull innehållsdeklarationerna.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40