Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 SALLAD MED GRILLAD AUBERGINE 100 g s
oltorkade tomater 2 auberginer, c a 600 g 2 msk druvkärneolja salt målen vitpeppar 1 kruka persilja , ca 20 g saften av 1 citron , ca 4 msk 1 dl olivolja 1/2 tsk salt 100 g svarta olive r GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg tomaterna i lite vatten 1 en halvtimme. 2. Skär auberginerna i 1/2 cm tjocka skivor. Pensla med druvkärneolja och grilla dem vackert bruna. 3. Lägg de grillade aubergineskivorna att svalna på ett fat. Krydda med salt och peppar. 4. Ta upp tomaterna ur vattnet. Hacka persiljan. Varva tomatskivor, persilja och grillade aubergineskivor på ett stort fat. 5. Vispa samman citronsaften och olivoljan. Salta. Droppa det över salladen och strö på oliver. SALLAD MED RÖDA LINSER FÖR 6 PERSONER 2 dl röda linser 1 paprika, röd elle r gu l 1 rödlök 2 msk olivolja 1 msk vi t vinäger 2 tsk salt 1/2 dl kapris GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj linserna och koka dem i 8 minuter. Häll av vattnet och spola med rikligt med kallt vatten. 2. Ansa paprikorna och skär dem i fyrkantiga bitar. Skala och hacka rödlöken. 3. Blanda olja, vinäger och salt. Häll detta över linserna och blanda ner paprika, röd lök och kapris. FÄRSKT SIDFLÄSK Det här receptet passar extra bra för dig som köpt en halv gris på försommaren. Sidfläsket passar alldeles utmärkt att koka, grilla och marinera. Vi andra ber vår handlare att stycka en fin bit sidfläsk med svalen kvar. FÖR 4 PERSONER 1 bit färskt sidfläsk, ca 1 kg koklag enligt ovan TILL MARINAD: 1 msk kummin 1/2 dl olja 1 dl ättiksprit 2 tsk salt ATT GLASERA MED: 1/2 dl koncentrerad äppeljuice 2 msk flytande honung GÖR SÅ HÄR: 1. Ruta svalen på fläsket med en vass kniv. Koka i lagen enligt receptet. Koktiden är ca 50 minuter. 2. Stöt kummin lätt i mortel. Blanda olja, ättiksprit, salt och kummin. Pensla köttet med blandningen. Hit kan man förbereda och låta köttet marinera i en plastpåse över natten. 3. Blanda äppeljuice och honung till glasering. 4. Grilla sidfläsket på svag värme ca 20 minuter. Vänd flera gånger. Pensla med glasering strax före servering. Salta.
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44