Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 Koka först & grilla sedan HÖGREV FÖR
4 PERSONER 500 g högrev i en skiva , ca 5 cm tjock koklag enlig t recepte t MARINAD: 1/2 dl mörkt ö l 1/2 dl olja 1/2 riven gu l lök 1/2 tsk basilika 1/2 tsk rosmarin 1/2 tsk salvia 1 krm målen svartpeppar ATT GLASERA MED: 1/4 dl kinesisk soja 1/4 dl olja 2 msk brun farin GÖR SÅ HÄR: 1. Koka högreven i koklagen enligt receptet bredvid. Koktiden är ca 30 minuter. 2. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg i det varma köttet och låt det kallna i marinaden. Hit kan man förbereda och låta köttet marinera i en plastpåse över natten. 3. Grilla på svag värme ca 20 minuter. 4. Blanda soja, olja och brun farin. Pensla köttet strax före servering. Salta. POTATISSALLAD MED FETAOST FÖR 4 PERSONER 6-8 kalla, kokta färskpotatisar 200 g fetaos t 1/2 rödlök 1/2 röd chilifruk t 2 dl gräddfil 2 msk balsamvinäger 1 tsk torkad timjan salt , vitpeppar 100 g brytbönor GÖR SÅ HÄR: 1. Tärna potatis och fetaost. Finhacka lök och chili. 2. Blanda samman gräddfil, balsamvinäger, timjan, salt och peppar. 3. Vänd ner gräddfilsblandningen i potatisen tillsammans med fetaost, lök, chili och bönor. Spara någon matsked lök, några chiliflagor och några bönor att dekorera med. 4. Häll upp i en skål och förvara svalt. Dekorera strax före servering. Om du har färsk timjan är det vackert med en kvist på toppen. KYCKLING FÖR 4 PERSONER 1 kyckling eller 4 kycklingdelar, te x klubbor koklag enligt ovan ATT GLASERA MED: 1 dl svartvinbärsgelé 1 tsk torkad oregano 1 krm chilipeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Stycka kycklingen i 4 portionsbitar. 2. Koka i lagen enligt ovan. Koktiden är ca 20 minuter. Hit kan man förbereda. Kycklingen kan förvaras i kyl över natten. 3. Smält geléet på svag värme i en kastrull. Rör ner kryddorna. 4. Grilla på svag värme 10-15 minuter. Vänd flera gånger. Pensla med glasering strax före servering. Salta.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44