Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38 MÅNDAG: Vårlig penne med ostsås (4 p
ort) Koka ca 300 g penne, enligt förpackningens anvisning. Tina och fräs 1 paket hel spenat, ca 250 g, i 1 msk olja. Smält 1-2 msk margarin eller smör i en kastrull. Rör ner 1 1/2 msk vetemjöl och späd med 4 dl mjölk. Låt såsen koka ca 5 minuter. Låt 1 dl riven parmesanost smälta ner tillsammans med 100 g smulad gorgonzola. Blanda penne och spenat med såsen. Häll pastan i en gratängform. Strö på 1-2 dl stark riven ost. Ställ in i ugn 2oo°c, ca 15 minuter. Servera med bröd. TISDAG : Zucchini med korvtortilla (4 port) Skala och hacka i rödlök. Skölj och tärna i zucchini. Skär ca 200 g falukorv i strimlor och 1 chorizo i skivor. Fräs lök, zucchini och korvsorterna i 1-2 msk olja några minuter i en stekpanna. Pressa över 1 vitlöksklyfta. Grovhacka 10-15 gröna oliver och rör ner i pannan. Vispa samman 4 ägg och 1/2 dl mjölk eller vatten med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Häll äggsmeten i pannan. Låt stelna. Servera med timjanblad över och bröd. ONSDAG : Fiskragu med svampsmak (4 po n ) Skala ca 500 g potatis och 1 gul lök. Skär potatisen i bitar. Hacka löken. Fräs lök och potatis i en traktörpanna i ca 1 msk olja. Häll på 3 dl fiskbuljong av tärning. Låt koka under lock 5-10 minuter. Tillsätt 1 dl röda linser och låt koka ytterligare 10 minuter. Tina 1 paket (ca 400 g) torskfilé så mycket att det går att skära stora kuber. Vispa ihop cn redning på 1 dl grädde och 1 msk vetemjöl. Rör ner i grytan. Smaka av med 1-2 tsk grovkornig senap. Stick ner fisken i grytan och låt koka några minuter. Smaka av med ev salt. Grovhacka basilika och strö över. Servera med sallad. TORSDAG : Fransk fisksoppa (4 ort ) P Skala och ansa i paket soppgrönsaker (morot, palsternacka, rotselleri och purjolök). Skär i bitar och fördela på ett fat lämpligt för mikrovågsugn. Häll på en bottenskyla vatten. Täck och koka på full effekt (max 800 w), 5-6 minuter. Eller koka dem mjuka i en kastrull på spisen. Häll grönsakerna i matberedaren och mixa till fin puré. Koka upp i liter vatten med i grönsaksbuljongtärning. Tillsätt purén och i dl grädde. Hetta upp. Smaka av med 1 tsk dragon, salt och peppar. Sen era med rostade brödtärningar blandade med persilja. FREDAG : Tacos som i Mexiko (4 on) P Skala 1 väl mogen avokado. Dela, kärna ur och mixa fruktköttet med 1-2 msk pressad citronsaft, 1 urkärnad, hackad röd chili, 1-2 pressade vitlöksklyftor, 1 halv liten, finhackad gul lök, salt och peppar till guacamole. Strimla ca 400 g nötkött, tex fransyska. Bryn köttet i 1-2 msk olja. Salta och peppra. Skala 2-3 lökar och skär i skivor. Skär 1 zucchini i ca 1/2 cm tjocka skivor. Pensla med olja och grilla eller stek lök och zucchini. Värm tortilla eller tacobröd. Senera bröden och tillbehören i skålar och låt var och en göra sitt eget tacoknyte.
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44