Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 "Curry är inte en kryida, utan en mi
x av hundratals olika kryddor. Pen här fidan fka ockfå vara en blandninj, som ni läsare är medoch komponerar." 6 Läså r | Nyttig t me d råg Nordiska forskare har kommit fram till att det är mycket som tyder på att råg faktiskt skyddar mot cancer, Råg har också andra positiva effekter. En kost med mycket rågbröd gör att kroppen tar upp mindre energi - därför kan rågbröd vara en bra komponent i smalmat. Frukostdrink Snabbaste frukosten för dig som har bråttom. Eller fräschaste tillbehöret till helgens långfrukost. 2 dl apelsinjuice 1 banan 2 dl naturel l yoghur t Mixa apelsinjuice med banan. Häll i yoghurt och mixa väl. Häll upp i ett glas. hett a Kocken Jonas Borssén, som ni kanske kommer ihåg från Buffé nr 7/97, kommer i juni med en ny DIALOG! Festlig star t Ulrica Carlsson i Piteå skrev ett brev och efterlyste recept på drinkar. Det här är en härlig drink med inspiration från norra Sverige: Häll lite hjortronlikör i botten pä höga glas, Fyll upp med kylt t FOTO: PELLE BERGLUND Ma t frå n hel a lande t Smaka på Sverige - så heter Skansens tema under kulturhuvudstadsåret. Under särskilda landskapshelger kan man uppleva det speciella med varje landskaps mat. 27-30 maj är det Uppland som sätter sin prägel på Skansen, och 5-6 juni är det dags för Gotland att visa upp sina godsaker. I höst kommer äppelhelg, potatismarknad och kryddag. Grötlunken kan man däremot gå hela året. Längs vandringen känner man dofter från kryddor och örter, hör ljudet av kaffekvarnen och njuter av trädgårdarnas grönska och värmen från elden i spisen. mousserande vin. Servera med en västerbottensnurra. Västerbottensnurror gör du så här: Hyvla lagrad västerbottenost över en färdigkavlad. kyld smördeg (fyrkantig). Rulla ihop och skär skivor av rullen. Lägg ut rundlarna pä en plåt och sätt in i ugnen 15-20 minuter i 200°C, -«bok: Arctic Heat 1- Modern Svensk Het Mat. I Jonas förra bok lärde vi oss laga mat med de olika chilipepparfrukterna. Nu tar Jonas Borssén ut svängarna och inkluderar ingefära, vitlök, senap, pepparrot och svartpeppar. Mycket mat som vi idag tycker är svensk har väldigt mycket inspiration från andra länder, och nu är det dags för ännu fler sådana influenser. I boken finns recept på kryddiga latinamerikanska piroger fyllda med renskav och serverade med orientalisk ingefärs- och rabarberchutney, rårörda lingon med pepparrot Webbadresser med anknytning till mat och dryck. Självklart kan vi inte ta ansva r för att alla recept är riktiga. http:/ii www. twics. corn/ ~ robbs/tokyofood. html Skriv eller e-posta Adress: Buffé/annas curry Box 6630 113 84 Stockholm eller e-posta: anna.gidgard@publ.ica.se Tokyo food page är en heltäckande guide för dig som är intresserad av japansk mat och kultur. I en introduktion till japansk matlagning kan du bland annat lära dig vad tempura är och finna en lista över massor av olika sushirätter och vad de består av. Under rubriken Culinary Explorer kan du följa med på olika matäventyr: ett nudelmuseum, ett mikroölbryggeri, en vattenbar i Tokyo eller en vinprovning i Katsanura. Om du ska resa till Tokyo kan du ha nytta av förteckningen över nära 8oo restauranger i huvudstaden! I receptlådan finns shabu-shabu (en smakrik biffrätt), niku-jaga (japansk gryta med biff och potatis) och japanskt curryris. En extra bonus är listan över chilisorter, graderade efter hetta. Efterlysning! Eftersom redaktionen ligge r i Stockholm är de t lättast fö r mig att hitta nya roliga sake r jus t i Stockholm . Ni som bo r utanfö r tullarna - tipsa mig om evenemang och företeelser ! All t kan inte komma med, men någon varje gång .
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44