Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 innehåll r 011 • 2000-TALET . Millenn
ieskiftet fascinerar alla. Känslan av att gå in i en helt ny era blir påtaglig. Samtidigt blir vi medvetna om vilka problem som kan uppstå. Dataproblem kan få konsekvenser för matdistributionen. Men jag kan lugna er när det gäller ICA. Vi förbereder och passar också på att utveckla IT i butikerna. Över 2000 ICAbutiker förses med nya system. Kommunikationsnät för butiker och ICA Kundkort förnyas helt. Under en period innebär detta stor anspänning för alla som jobbar i butik eller med butikssupport. Men det är en bra investering för framtiden. För i grunden är iT-utvecklingen i handeln till nytta för oss alla. Den har förenklat arbetet, gjort distributionskedjan effektivare och bidragit till att matpriserna gått ner kraftigt i förhållande till andra priser. Vi kommer att få se fler fördelar framöver. Så därför hoppas vi att ni har lite tålamod när den egna ICAbutiken ställer om. Det handlar om att trygga framtiden. Roland Fahlin Koncernchef ICA Tren d å så * AV ANNA GIDGÅRD Det går en medeltidsvåg genom Sverige. Nu upptäcker allt fle hur roligt det är att ha fest med riddartema, med ett överdåd av mat och drvck. Den 28-31 maj kan man upptäcka den medeltida maten på Riddarholmen i Stockholm Då är det historisk festival där. På festivalområdet kan man prova massor av olika sorters mat: honungsglaserade revbensspjäll, örtmarinerade kycklingklubbor, kanderade rosenblad... En annan möjlighet att upptäcka medeltiden finns i Visby. Varje år under vecka 32 förvandlas Visby till den medeltida Hansestad som • ÄNTLIGEN ! Det blev en seg vår i år. Gång på gång gjorde jag försök att plocka fram grillen, men stötte ideligen på gråkalit motstånd. Istället blev grillpannan flitigt använd; även pannskapade grillränder ger smak. Men grillning handlar mer om den rätta känslan. Och den kan inte fås av grillpanna och tex rök-essens på flaska. Glädjen blev desto större när solen äntligen bröt fram. Bredvid klotgrillen står nu även en fritös. Där lagar jag pommes frites, tempuragrönsaker, friterad ansjovis mm. Det är helt underbart. All matlagning sker utomhus, jag får husera fritt. Det spelar ingen roll att det osar och stänker från fritösen, eller att det bildas gigantiska moln av de fuktiga trästickorna (rökspån) som jag "kryddar" med (se artikel i Buffé nr 7/97). Nu är det bara att hoppas på en lång, het grillsommar. Det finns många recept i det här numret som jag längtar efter att få pröva, se sid 5-9 och 23-26. Tony Wallin Chefredaktör Buffé Den stora grillfesten: Sommarens bästa recept 5 Panget bjuder på skratt och nostalgi Annas curry: En stark blandning 18 Kjempe godt: Norsk festsmörgås Nyckeln till en nyttigare grillsommar Veggo med Cathrine Schuck Läckra kronärtskockor 28 Lisbeth Kohls: Läcker mat och storpolitik Samuel ute på nya äventyr: Strike på ICA 38 recept danske kungen Valdemar Atterdag brandskattade 1361. På restaurangerna kan man äta medeltidsinspirerad mat och under veckan pågår historiska spel, musik, marknad, tornerspel och dräktparader. Samtidigt pågår i Arboga en medeltidsfestival med roddtävlingar, värdshus och ölstugor, musik och festtåg. Till sommaren öppnar också en medeltida örtagård i Arboga, med köksväxter, medicinalväxter, kryddor och blommor. För synskadade finns en särskild doftlund. I Skokloster, sju mil nordöst om Stockholm, har man Fem historiska dagar 15-19 juli med ett medeltida marknadsområde och tornerspel. Chefredaktör: Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Svante Nilsson. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg. Red.sekreterare: Anna Gidgård. Red.assistent : Richard Carlsson. Annons : Tomas Kvist, 021-194535 . Redaktionsråd: Maria Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg, Christer Åkerberg. Repro : Scannrepro AB. Tryckeri: Tryckcentra AB. Adress: ICA Förlaget AB, Box 6630 , 113 8 4 Stockholm. Tel: 08-7282300 . Fax: 08-7282337 . E-post : tonv.wallin@publ.ica.se Utebliven tidning/adressändring: 033-474790 . Receptfrågor : ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9—11. Bakad potatis på nytt sätt 6 Billiga veckan 34 Bröd med bacon och grönt 10 Chartreuseparfait 16 Chilidressing 24 Focacciabröd med svamp 26 Friterat till grillen 33 Färskt sidfläsk för grill 9 Glass på mandelbotten 21 Glöggpäron med glass 16 Gratäng med filo och feta 10 Högrev för grill 8 Inkokt lax med sallad 14 Kesellafylld minipaprika 24 Klubba av fläsklägg 6 Krämig skockasoppa 28 r Kv/rklinö n å örillpn 8 >)~.... . . ö r~ o" ,lc " Meximajs i paket 24 Musselmousse med sallad 13 Norsk festsmörgås 20 01ivhalstrad koljafilé 15 Sallad på tre sätt 8&9 Sesammarinerat tofuspett 25 Skocka med vinägrett 25 Tre grillsåser 10 ring & skriv •..•I.,.I.I»J WLI. . mil i • mi.,. «»—...— ICA Kundkort: 033-474790. Övriga frågor, vardagar 9-16: 020-833333. Adress: Buffé, Box 6630, 11384 Stockholm. ICAs hemsida når du på: www.ica.se
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44