Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 MUSSEJLMOUSSE MED SALLAD FÖ R 4 PERS
ONE R 1 kg musslor med skal 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 50 g smör 2 dl vitt vin 2 gelatinblad 2 dl vispgrädde 1 2 msk hackad dill salt, peppar CHAMPINJONSALLAD : 4 msk olivolja saften av 2 citroner 1 tsk balsam- eller vitvinsvinäger Buffé 5/1998 8 stora champinjoner DESSUTOM : 500 g färsk spenat 3- 4 msk smör GÖ R SÅ HÄR : 1. Skölj och skrubba musslorna väl. 2. Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i en stor kastrull med smör. Lägg därefter i musslorna och häll på vinet. 3. Låt musslorna koka tills de öppnat sig. Sila, men spar, buljongen. Låt musslorna svalna. 4. Blötlägg gelatinbladen ca 10 minuter i kallt vatten. Krama ur det mesta vattnet och smält gelatinet i en kastrull på spisen. 5. Vispa grädden lätt. 6. Plocka ut musslorna ur skalen. Kör dem till en slät massa i matberedare. Blanda väl med grädden och gelatinet. 7. Hacka dillen och rör ner även den. Smaksätt med salt och peppar. Häll upp moussen i en form. 8. Låt moussen stå minst 2 timmar i kylskåp. 9. Ta 1 dl av musselbuljongen och blanda med olivolja och citronsaft. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. 10. Skiva champinjonerna tunt och låt dem ligga 5 minuter i marinaden. 11. Skölj spenaten och låt den rinna av. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek spenaten hastigt, krydda med salt och peppar. 12. Lägg upp champinjonsalladen på tallrikarna, därefter stekt spenat. Skeda eller skiva upp musselmoussen. Droppa ev lite vinäger runt salladen. Dekorera gärna med citronklyftor, rivet skal samt några rosépepparkorn. 13
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44