Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 OMVHALSTRA D KOj LJAFI j LE FÖ R 4 P
ERSONE R 4 koljafiléer å ca 180 g 2 vitlöksklyftor olivolja till stekning TIL L FÄNKÅLSSÅSEN : 1 stor fänkål, ca 200 g 1 msk konc apelsinjuice 1 liten morot 1 gu l lök 1 liter vatten 1 hönsbuljongtärning 1 fiskbuljongtärning 10 vitpepparkom 1 paket saffran, V2 g V2 tsk tomatpuré 1 tsk målen, torkad fänkål 70 g osaltat smör salt, peppar ev maizena 1 msk gräslök t arskpotati s till servering GÖ R S Å HÄR : 1. Skär av det översta på fänkålen och spara, skär resten i 1/2-1 cm tjocka skivor. Skala och skiva moroten och löken. 2. Koka fänkålsskivorna i apelsinjuice och lättsaltat vatten så det täcker. Låt kallna. 3. Lägg fänkålstopparna i en gryta med morot, lök och vatten. Smula ner buljongtärningarna och tillsätt vitpepparkorn, saffran, tomatpuré och målen fänkål. Låt koka tills ca 4 dl återstår, ca 30 minuter. 4. Sila buljongen. Vispa ner smöret (spara lite till stekning). Smaka av. Om såsen är för tunn, red med lite maizena, utrört i kallt vatten. Varmhåll. 5. Dela varje fiskfilé i 3 lika stora bitar. Häll i olivolja i en het stekpanna så att bottnen täcks. Lägg i fisken. Stek med skinnsidan nedåt. Salta. 6. Stek fänkålsskivorna i smör. Salta och peppra. 7. När fiskskinnet är gvllenbrunt, vänd fiskbitarna försiktigt i pannan och lyft bort den från spisen. 8. Värm såsen och rör ner hackad gräslök. Lägg upp fänkålen på tallrikar, därefter fiskbitarna, med skinnsidan upp. Häll sås runt om och servera med färskpotatis.
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44