Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 NORSK FESTSMÖRGÅS FÖR 4 PERSONER 1/2
ask bredbar smältost med räksmak å 400 g 1-2 msk pepparrot på tub 3 msk finskuren gräslök 300 g laxfilé 3 msk salt 3 msk socker 1 dl hett vatten 4 färskpotatisar 2 ägg 500 g oskalade räkor, ca 200 g skalade 4 runda mjuka polarkakor 1 huvudsallad 1 citron, stenbitsrom och dill till garnering GÖR SÅ HÄR: Blanda smältosten med pepparrot och gräslök. Dela laxbiten i 8 skivor. Rör ut salt och socker i hett vatten. Lägg laxbitarna i en djup tallrik. Häll över lagen. Låt rimma i ca 10 minuter. Borsta potatisen och lägg ner i kokande vatten, sänk värmen och sjud i 7-8 minuter. Hårdkoka äggen. Skölj i kallt vatten, skala. Stek/bräck laxbitarna i het panna, helst utan fett, i ca 2 minuter per sida. Skiva den ljumna potatisen över bröden. Lägg på laxbitarna. Strö över räkorna. Bre generöst med smältost på polarbröden. Garnera med salladen, ägghalvorna samt en citronklyfta och lite dill. Klicka på rom.
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44