Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 GHOCOLATE CHIP COOKIES En amerikansk
klassiker. Ofta stora som tefat. Dessa är något mindre och oemotståndligt goda. 1 SATS GER CA 24 STYCKEN 100 g margarin 1 dl brun farin 1/2 dl socker 1/2 tsk vaniljsocker läg g 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1/2-1 tsk salt 100 g mörk blockchoklad 50 g hasselnötter GÖR SÅ HÄR: l .Sät t ugnen på 200°C. 2. Arbeta margarin, farin, socker och vaniljsocker med elvisp i en skål. Tillsätt ägget och blanda väl. 3. Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt det. 4. Grovhacka blockchokladen och hasselnötterna. Rör ner dem i smeten. 5. Klicka 1-2 msk smet med ett par centimeters mellanrum på plåtar med bakdduk/bakpapper. Grädda ca 10 minuter. Låt svalna på ugnsgaller. MINTED BROWNIES Klassiska amerikanska chokladrutor med mintsmak. 1 SATS GER CA 16 STYCKEN 50 g margarin 100 g mörk blockchoklad 11/ 2 dl brun farin 2 msk vatten 2 tsk vanilj socker 2 tsk snabbkaffe 2 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 tsk bakpulver 2 ägg 50 g hasselnötter 1 tsk hushållsarom med pepparmint florsocker och e v färsk mynta GÖR SÅ HÄR: l .Sät t ugnen på 175°C. 2. Smält margarinet i en vid kastrull på spisen. 3.Grovhacka blockchokladen. Rör ner den, farinet och vattnet i margarinet. Låt det smälta ihop på svag värme. 4.Tillsätt vaniljsockret och snabbkaffet. Ta av från värmen och låt svalna lite. 5. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en stor skål. Tillsätt chokladsmeten och äggen. 6. Grovhacka hasselnötterna. Rör i dem och pepparmintaromen. Blanda väl. 7. Häll smeten i en smord form (ca 20x20 cm), smeten ska täcka ca 2 cm upp på kanterna. 8. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna. 9. Skär i rutor. Pudra med florsocker före servering. Garnera ev med en färsk myntakvist. POPPY SEED MUFFINS Dessa muffins passar bra till frukost. Glasera dem med lite honung utrört i pressad apelsin om du vill ha mer sötma. Syns på bilden på sid 10. 1 SATS GER 12 STYCKEN 3 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 1 msk bakpulver 25 g smält margarin 1 msk rivet apelsinskal 1 msk rivet citronskal 2 msk vallmofrö 1 mosad banan 2 äggvitor 11/ 2 dl mjölk 1 dl flytande honung GLASYR: 1/2 dl flytande honung 1 msk pressad apelsinsaft GÖR SÅ HÄR: l .Sät t ugnen på 225°C. 2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. 3 . Tillsätt margarinet och blanda ordentligt med elvisp eller i matberedare. Blanda i de rivna apelsin- och citronskalen samt vallmofröna och den mosade bananen. 4. Blanda äggvitorna med mjölken och tillsätt det tillsammans med honungen. Blanda väl och fördela i smorda muffinsformar eller muffinsplåt. 5. Grädda i ca 15 minuter. 6. Värm honung och apelsinsaften några minuter tills det tjocknar. Pensla på glasyren när muffinsen är klara och har svalnat lite. MAPLE SYRUP APPLE MUFFINS Lönnsirap är en klassiker till amerikanska frukostpannkakor. Här har vi blandat den i muffins tillsammans med äpplen i stället. Syns på bilden på sid 10. 1 SATS GER 12 STYCKEN läg g 1/2 dl mjölk 2 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 2 tsk bakpulver 1 dl lönnsirap 1 äpple kanel GÖR SÅ HÄR: l .Sät t ugnen på 175°C. 2. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål. Blanda mjöl, salt och bakpulver. 3.Tillsätt mjölblandningen lite i taget tillsammans med lönnsirapen. Blanda väl. 4. Kärna ur och skär äpplet i 1/2 cm tunna klyftor som delas tvärs över. Pudra över lite kanel. 5. Häll smeten i muffinsformar eller muffinsplåt. Lägg ett par äppelbitar i varje. Grädda i ca 20 minuter.
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44