Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 Kalifc JL, fortsättning från sid 5 so
m ungar samlar på hockeybilder; de diskuterar, jämför och byter adresser med varandra. Det är inte konstigt, restaurangutbudet är svindlande och San Francisco anses av många vara den bästa staden i USA för uteätare. Och det finns ställen för alla plånböcker. Från snabbmat till exklusiva krogar med världsrykte som Chez Panisse, Farallon och Stars. FETTSNÅLT Men ändå finns det en speciell kalifornisk anda som genomsyrar alla restauranger. Det är inte bara de spännande smakkombinationerna, det är också lättheten och fräschören. På finkrogen finns ofta fettsnåla alternativ. Och snabbmat i San Francisco betyder sällan hamburgare, utan snarare grönsaksfyllda tunnbrödsrullar och ginsengspetsade fruktdrinkar. Att leva sunt är en självklarhet i San Francisco. Kaliforniens klimat gör att det går att odla de flesta grönsaker praktiskt taget året runt. Överdådet av färska, smakrika frukter och grönsaker gör det lätt att äta rätt. Men utsvävningar är lika viktigt. Mäktiga desserter med smör och grädde är den senaste trenden. EGET KONDI S I San Francisco har varje exklusiv krog med självaktning en egen konditor som skapar smör- och gräddstinna mästerverk. Och Jennifer är inte sämre, hennes lätta måltid avslutas med en härlig vallmoprickig apelsinkaka för att balansera nyttigheterna... RÄKOR, AVOKADO & MANGODRESSING I USA skäms ingen värdinna för att sätta fram färdigköpt salladsdressing på bordet. En av de mest raffinerade vi stötte på var mangodressing med champagnevinäger och vanilj. En läckerhet som är mer lättlagad än du tror. Såsen passar lika bra till räkor och kyckling som till desserter, dessutom är den rena smalmaten. FÖR 4 PERSONER 1/2 vaniljstång 1 msk champagnevinäger eller äppelcidervinäger 1 mogen mango 1 krm socker salladsblad 1 mogen avokado 150 g skalade stora räkor kajennpeppar GÖR SÅ HÄR: l .Dela vaniljstången på längden, skrapa ur så mycket av fröna som möjligt och skär sedan fröskidan i 4 bitar. 2. Lägg vaniljbitar och frön i en liten skål. Slå på vinäger och 1 msk vatten. Täck över. Låt ligga och dra över natten. Ta upp skalbitarna. 3. Skär loss mangoköttet. Mixa det i matberedare eller passera genom en sil. Rör ner vaniljvinägern. Smaka av med socker. 4. Skölj salladen och klappa den torr. Arrangera bladen på tallrikar med några vackra skivor avokado ovanpå. Toppa med räkor och ringla över mangosåsen. Dofta kajennpeppar över. WOKAD KYCKLING 1 DET GRÖNA Till varmrätt lagar Jennifer gärna ett favoritrecept ur sin söndertummade vegetariska kokbok. Men för att få en mer mättande rätt lägger hon till kyckling i woken. Och det är faktiskt ett lysande sätt att förklara kalifornisk mat; det bästa ur det vegetariska köket, men med ett tillägg av fisk, skaldjur eller kött. FÖR 4 PERSONER 200 g röd mangold eller färsk spenat 2 stora röda paprikor 1 knippa broccoli 1 knippa färsk sparris eller 1 paket fryst 4 kycklingfiléer, ca 500 g 2 msk jordnöts-/majsolja SÅS: 3/4 dl kinesisk soja 4 dl vatten 1-11/2 msk riven färsk ingefära 2 vitlöksklyftor 1 tsk sesam/majsolja 11/2 msk socker 11/2 msk äppelcidervinäger 3 msk sherry 2 msk maizena salt, ev kajennpeppar TILL SERVERING: raris eller jasminris GÖR SÅ HÄR: 1. Vispa samman alla ingredienser till såsen i en liten skål. 2. Skölj mangolden/spenaten mycket noga och klappa den torr. 3. Kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Dela broccolin i små buketter. Skär stjälkarna i tunna skivor. Skär varje sparrisstjälk i 3 delar. Skär kycklingen i 11/2 cm breda strimlor. 4. Hetta upp oljan i en stor
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44