Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 Ne w Mexi< I ' m i *****I 1 GRÖN CHI
LISTUVNING Joan och Josie föredrar båda grön chili. Här får den puttra med kött, lök och kryddor till en mustig stuvning. Vänd ner kokt potatis på slutet eller servera till pasta. Grytan får en extra dimension om den lagas dan innan den ska serveras. FÖR 4 PERSONER 5 gröna paprikor 3- 5 chilifrukter 1 stor gul lök 400 g köttfärs 1 tsk spiskummin 1 msk smör eller olja 2 klyftor vitlök 1 grönsaksbuljongtärnin g 2 msk smör 2 msk vetemjöl ca 5 dl vatten 1-2 tsk salt grön tabasco efter smak e v 8-10 kokta potatisar GÖR SÅ HÄR: l .Sät t ugnen på "grill", på högsta värme. 2. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg paprikahalvorna med skalet uppåt i en långpanna och sätt in högt upp i ugnen. Grilla tills skalet fått blåsor och svarta prickar. Låt svalna övertäckt. Skala och strimla paprikorna. 3 . Dela, kärna ur och hacka chilin. 4. Skala och finhacka löken. Bryn lök, köttfärs och spiskummin i en stor, djup stekpanna med lock. Vänd ner paprikastrimlor och finhackad chilifrukt. Pressa ner vitlöksklyftorna och smula ner buljongen. Låt puttra under lock ca 10 minuter. 5. Bryn smör och mjöl i en liten tjockbottnad kastrull tills det är nötbrunt. Vispa ner vattnet och rör sedan ner blandningen i färsen. Låt puttra under lock i ytterligare 10 minuter. Vänd ev ner grovt tärnad potatis de sista minuterna. 6. Smaka av med salt och grön tabasco. TOMATSALLAD Joan lagar en enkel grovhackad sallad med ingredienser från den egna trädgården. Oftast använder hon poblanochili i såsen, men det varierar efter säsong. Ett bra tips är att tillsätta hackad chili i etapper, låta den stå ett tag och sedan smaka av salladen. Den milda mexikanska löken kan ersättas med silverlök eller vanlig gul lök som snabbt sköljs i kallt vatten när den är färdighackad. FÖR 4 PERSONER 4 riktigt röda tomater 1/2 silver lök 1 liten poblanochili eller annan liten chilifrukt 1/2 msk pressad limesaft 2 msk finhackad persilja eller färsk koriander Röd eller grön? Det är frågan för chilifansen. 1 tsk råsocker majschip s till servering GÖR SÅ HÄR: 1.Tärna tomaterna. Hacka lök och chilifrukt fint. 2. Blanda alla ingredienser. Låt stå och samla smak i minst en halvtimme före servering. FAJITAS På sommaren brukar Josie tända utegrillen och grilla hela köttstycket för att sedan dela det i munsbitar. Kallare dagar strimlar hon köttet och steker 1 panna med paprika och lök. FÖR 4 PERSONER 40 0 g fransyska TILL MARINADEN: 2 dl ljust öl 1 msk spiskummin, lätt stöt t 1 vitlöksklyfta saften av 1 limefrukt 1 ts k sal t TILL STEKNING: 1 stor gul lök 1 röd paprika 1 grön paprika rapsolja TILL SERVERING: tortillas , riven ost, röd chilisås , salsa, hackad lök, gräddfil, avokado GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda alla ingredienser till marinaden. 2. Skär köttet i centimetertjocka strimlor och blanda med marinaden. 3 . Täck över och marinera i kyl över natten.
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44