Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 Amerikanska mästerkockar: Möt dem i
butiken Mmm. En sublim vaktelsallad med inlagd fänkål och gratinerad gnocchi vars like du bara finner på Amerikas bästa lyxkrogar. Men utsikten är milt sagt originell: på ena sidan en parkeringsplats, på andra sidan en porslinsavdelning. Tro det eller ej, du befinner dig på en stormarknad! Det var mer än en person som höjde på ögonbrynen när Gary Denko, som utnämnts till en av USA:S mest lovande unga kockar, lierade sig med livsmedelskedjan Draegers och startade restaurang på en stormarknad, San Mateo, utanför San Francisco. Men egentligen var det bara det slutgiltiga beviset på att framtidens arbetsplats för kockar inte är restaurangen utan affären. Heta nyheter Jonas Borssén har skrivit flera böcker om het mat och har tillbringat en hel del tid i USA. Veckans heta nyheter ger bland annat musiktips, med mat att servera till. Dessutom drvckestips och medicinska rön, och länkar till andra heta hemsidor. Missa inte: www. borsscn. com PEANUTBUTTER COOKIES Jordnötssmörkakor som är söta och lätt salta på samma gång. 1 SATS GER CA 20 STYCKEN 4 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 100 g rumsvarmt margarin 100 g rumsvarmt jordnötsmör 1/2 dl socker 1/2 dl brun farin 1 tsk vaniljsocker 1/2 dl mjölk 50 g jordnötter GÖR SÅ HÄR: l .Sät t ugnen på 175°C. 2. Blanda mjöl och bakpulver i en skål eller i matberedare. 3 . Rör ihop margarin och jordnötssmör. Tillsätt det till mjölblandningen och arbeta degen med elvisp eller matberedare. 4.Tillsätt socker, farin, vaniljsocker och mjölk. Blanda väl tills degen blir slät. 5. Rulla degen till en rulle, ca 5 cm i diameter. Linda in i plastfolie och låt vila i kylen 1 timme. 6. Rosta jordnötterna i en torr stekpanna. Grovhacka dem. 7. Ta ut och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck fast några hackade jordnötter. 8. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna på ugnsgaller. Värt att tänka på: • En s k muffinsplåt är en bra investering. Finns i välsorterade husgerådsaffärer och varuhus (samt BufféGourmet postorderförsäljning). Det är en plåt med fördjupningar för muffinssmet. På det här viset blir muffinsen höga och raka eftersom det inte är en pappersform som kan vekna under gräddningen. Plåten är också belagd med en yta som gör att det inte fastnar så lätt. • Fyll formarna till drygt hälften. • Gräddningstiden kan variera beroende på typ av ugn. • Där det står margarin i recepten kan du lika gärna använda smör. Korg från Skördefest, skålar, slevar, koppar och fat från Miqne. Stol av grenar Bo Lennart Larsson. Tack tdl Lollo och Jossan. INKÖPSSTÄLLEN: Skördefest: 018-69603 0 Mique: 033-1 2 8 3 0 0 USA-trend, Linus Sjöbrandt: Power är stort -Power eating och powerdrinks är stort i USA nu. - Det är mat och dryck som inte bara mättar, utan även gör att man mår bra och får en kick på grund av tillsatta ämnen. I drinkarna finns papaya, guava, vitaminer och annat, och man sötar med melass (som inte är raffinerat) istället för socker. I salladerna finns frukt och örter. Det berättar Linus Sjöbrandt. Han arbetar som flygsteward på SAS och driver också cateringfirman Nobelkockarna. Annat på gång: kubanskt, det har varit inne ett tag men håller nu på att bli riktigt stort, indianskt och mexikanskt...
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44