Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 MÅNDAG : Coleslaw med burgare (4 por
t) Strimla 1/2 vitkålshuvud, ca 500 g. Skala och riv grovt 1-2 morötter. Skala och hacka 1 liten gul lök. Skölj, kärna ur och tärna 1 grön paprika och 1 äpple. Tärna T/2 gurka. Blanda alla grönsaker i en stor skål. Rör ihop 2 tsk ljus fransk senap, 1 msk vinäger, 1/2 tsk salt, 1 tsk socker. Vänd ner dressingen i salladen. Blanda väl. Krydda med 1 krm stött kummin och 1 krm peppar. Låt stå ca 20 minuter. Servera med 4 hamburgare som grillas eller steks samt ev en klick gräddfil som sås. TISDAG : Wraps med thaifyllning (4 p0 rt ) Koka ca 125 g risnudlar enligt förpackningens anvisning. Strimla ca 300 g spättafiléer. Fräs dem i 1-2 msk olja. Låt 1 liten strimlad purjolök och 1-2 fint strimlade morötter fräsa med någon minut. Tillsätt 2 msk soja, 1-2 msk ananasjuice, 1/2-1 tsk riven ingefära. Låt småkoka några minuter. Rör ner nudlarna och 2-3 skivor ananas i bitar. Smaka av med salt och peppar. Fyll nudelröran i tortillabröd och vik ihop till wrapspaket. Servera med blandad sallad. ONSDAG : Pancakes med småprinsar (4 port) Vispa samman i ägg, 2 dl filmjölk, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 msk socker och 1/2 tsk salt till en pannkakssmet. Smält ca 25 g margarin eller smör och vispa ner i smeten. Hetta upp en plättlagg eller liten stekpanna. Smörj första laggen. Klicka ut ganska rikligt med smet i hålen. Grädda tjocka plättar. Servera med 400 g stekt prinskorv och en sallad på rårivna morötter och selleri. Gärna lite lönnsirap eller flytande honung att servera till. TORSDAG : Fänkålssoppa Stilton (4 port) Ansa, skölj och dela 2 fänkålsstånd på längden. Strimla fint. Fräs i 2 msk olivolja i en gryta för soppkök. Skala och hacka 1 gul lök. Låt den fräsa med några minuter. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och häll på 1 liter grönsaksbuljong av tärning. Tillsätt 2 lagerblad. Koka 10-15 minuter under lock. Ta upp lagerbladen. Mixa grönsakerna med lite av spadet till slät konsistens i matberedare eller mixer. Häll tillbaka i grytan. Blanda ner 100 g smulad grönmögelost, gärna Stilton, och 2 dl créme fraiche. Värm tills osten smält. Smaka av med 1/2 krm kajennpeppar. Servera med bröd. FREDAG : Kycklingsallad från New York (4 port) Tina 4 kvcklingbröst. Ta av skinnet. Koka upp 3 dl äppeljuice, 1 tsk salt och några pepparkorn. Lägg i köttet och koka under lock ca 20 minuter. Ta upp och låt kallna. Koka 2 dl vildrisblandning. Låt kallna. Bena ur köttet och skär i strimlor. Skölj, dela och kärna ur 200 g gröna druvor. Kärna ur och tärna 2 äpplen. Finstrimla 1 selleristjälk. Blanda en sås av 1 dl lättmajonnäs, 1 dl lättcréme fraiche, 1/2 tsk örtpeppar och 1 krm kanel. Blanda med kvckling, ris, frukt och selleri. Rosta 1/2-1 dl pinjenötter. Lägg upp salladen på 6-8 salladsblad och strössla nötterna över. Servera med bröd.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44