Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 i • ICA KUNDKORT. Med tiden höjer man
kraven. Så är det väl för oss alla. ICA Kundkort har funnits i åtta år, och nu har 2,6 miljoner svenskar ett ICA Kundkort. Förbättringar sker ständigt. Det som var självklart igår är inte givet idag. Kunderna går numera inte bara till en enda butik som man kanske gjorde förr. Många besöker regelbundet två, tre ICA-butiker. Varför ska man då bara få kundbrev och erbjudanden från en enda handlare? En och annan lär också ha funderat över varför man inte fått några bonus eller poäng på ICA Kundkort, trots att man är trogen kund. Det här vill vi anpassa oss till. Men vi ska göra det med bibehållen flexibilitet för både kunder och handlare. Och med bibehållet förtroende. Därför har vi valt att gå varsamt fram. De första försöken sker i höst i Östergötland. ICA är ingen centralstyrd värld och kommer inte heller att bli det. Som alltid är vi lyhörda för era synpunkter. Då blir det som är bra ännu bättre. Roland Fahlin Koncernchef ICA Trender a san t O O I AV ANN A GIDGÅR D Muffins dygnet runt! Det är det senaste. Tidigare spelade muffins i samma division som kex och rån. Något ganska torrt och tråkigt som var lätt att kasta med i en plastpåse på utflykter. Lätta att baka var de också, och inte gjorde det något om de flöt ut till små pannkakor i pappersformen, det var så muffins såg ut. Men nu kommer Supermuffinsen! En härlig, hög, maffig historia, ofta med någon krämig eller fruktig fyllning. Och inte nog med det. Muffins kan man nu äta dygnet runt. Frukostmuffins är fulla av fibrer, osötade och med bara lite fikonbitar i. Ljumma med lite philadelphiaost på blir det en härlig början på dagen. Till lunch, varför inte en ött • JOIN THE PARTY. Det blev inte så mycket hamburgare, och inte någon panpizza. Trots att detta är ett Amerikanummer. Vi tyckte att det var onödigt att spä på alla fördomar... Faktiskt så har USA ett rikt kök att ösa ur. I alla fall om man även räknar med den invandrade kokkonsten. Här finns också några av världens stora matkreatörer, men vi hoppade även över deras "haute cuisine". I stället har vi besökt några vanliga amerikaner. Jennifer i San Francisco bjuder sina kompisar på snabblagad festmat, medan Josie i New Mexico serverar sina kopojkar rustik, kryddstark husmanskost. Husmanskost kallar också Jacob Gray sin höstmeny med krabbkakor, oxbringa och en paj med äpplen och tranbär. I Jacobs tappning blir det dock festmat. En av höstens stora begivenheter i USA är halloween. En tradition som vi har anammat. Det blir såväl spökmat som läckra pumparätter. Tony Wallin Chefredaktör Buffé lunchmufflns innehåll Jennifer i San Francisco serverar lättlagad festmat 5 Många maffiga muffins 9 Josie bjuder sina kopojkar på heta smaker 15 Rundresa i BBQ-bältet 20 Gray's american menu: krabbkaka, oxbringa & paj 23 Halloweenfest med spökmat 27 Amerikanska rätter för 15 kr 32 Cathrines pumpaveggo 34 Lisbeth slår hål på fördomar 36 Amerikanskt plock 39 recept FOTO : PF.PF NILSSON matmuffins som innehåller örter, ost, broccoli och oliver, med sallad till och en café au lait efteråt. Det växer fram ställen i storstäderna som serverar dessa jättemuffins, bland annat Muffin Company på Kungsholmen i Stockholm. Men, i detta nummer finns allt som behövs för att du själv ska kunna bli en Muffinsmästare: recepten, tipsen och den väldigt praktiska amerikanska muffinsformen. Lycka till med muffinsbakandet! Chefredaktör: Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Svante Nilsson. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg. Red.sekreterare: Anna Gidgård. Red. assistent: Richard Carlsson. E-post: biiffé@publ.ica.se Adress: ICA Förlaget AB, Box 6630,11.18 4 Stockholm. Tel: 08-7282300 . Fax: 08-7282337 . Annons: Tomas Kvist, 021-194535 , Eva Pålsson 021-194536 . Redaktionsråd: Maria Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg, Christer Åkerberg. Repro : Scannrepro AB. Tryckeri: Tryckcentra AB. Utebliven tidning/adressändring: 033-474790 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9-11 . Buffé IO/1998 Apelsin- och vallmokaka 7 BizcochitoslS Caesaryoghurt 24 Carne Adobada 15 Cookies 11-13 Deviled crab cakes 23 Fajitas 16 Fem billiga USA-rätter 32 Grillade pumpaskivor 35 Grön chilistuvning 16 Halloweengodis 29 Hemgjord chilisås 17 Kryddigjordnötsdipp 5 Muffins 10-13 Natillas 18 Oxbringa med sötpotatis 24 Pumpasoppa med chili 35 Risotto på pumpa 34 Rostad pumpa & sötpotatis 34 Räk- och avokadoentré 6 Smulpaj med frukt 25 Sötsur dressing 18 Tomatsallad 16 Tortillas 17 Wokad kyckling i det gröna 6 ring & skriv ICA Kundkort: 033-474790. Övriga frågor, vardagar 9-16: 020-833333. Adress: Buffé , Box 6630, 11384 Stockholm. ICAs hemsida når du på: www.ica.se
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44