Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 stekpanna eller en wokpanna. Vänd ner
sparris, kyckling och broccoli. Stek under omrörning några minuter. 5. Vänd ner paprikastrimlorna, stek i ytterligare någon minut. 6. Slå över såsen och låt puttra under omrörning tills den tjocknat något. Vänd ner mangolden och sjud en minut, gärna under lock, tills den mjuknat. 7. Smaka av med socker, salt och ev med kajennpeppar. Servera bums. APELSIN- OCH VALLMOKAKA Visst är smalmat trendigt i San Francisco, men få tackar nej till en bit hembakad kaka. Jennifers favorit är en mäktig historia med apelsin och vallmofrön. TILL 1 KAKA 3/4 dl blått vallmofrö 250 g smör 3 dl brun farin 3 ägg 1 dl pressad apelsin 1 dl lättfil 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt finrivet skal av 1 apelsin 5 dl vetemjöl APELSIN KRÄM: 250 g kesella gourmet 1/2-1 dl flytande honung finrivet skal av 1/2 apelsin GÖR SÅ HÄR: l .Sät t ugnen på 175°C. 2. Smöra och bröa en kakform, ca 26 cm i diameter. 3. Rosta vallmofröna lätt i en torr stekpanna på medelvärme. Rör om hela tiden och se upp så att de inte bränns! När fröna ger ifrån sig en aromatisk doft är de färdiga. 4. Vispa samman smör och farin så att det blir pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning. Rör ner apelsinjuice och lättfil lite i taget. Rör ner vallmofrön, vanilj, salt och finrivet apelsinskal. 5. Sikta ner mjölet i smeten och rör blandningen slät. 6. Klicka smeten i den förberedda formen och jämna till ytan. Grädda i 50-60 minuter, i nedre delen av ugnen. 7. Prova kakan med en sticka. Låt svalna en kvart och stjälp sedan upp kakan på ett galler för att svalna helt. 8. Blanda samman ingredienserna till apelsinkrämen och servera till. Krämen blir godast om den får stå och samla smak någon timme. Buffé IO/1998
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44