Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 4.Strimla lök och paprika. Låt kötts
trimlorna rinna av. 5. Hetta upp oljan i en panna och bryn kött och grönsaker i omgångar så att de får fin färg. 6. Servera blandningen varm med en liten buffé av tillbehör. TORTILLÄS Bra mjöl är viktigt för att tortillan ska få den rätta smaken. För en mer rustik tortilla kan du byta ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl. Majsmjöl används ofta i Mexiko. Överblivna bröd kan fyllas och gratineras i ugn som enchiladas. CA 20 STYCKEN 7-8 dl vetemjöl 11/ 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1/2 dl olja 3 dl vatten GÖR SÅ HÄR: 1.Sikta samman mjöl, bakpulver och salt. Blanda ner olja och vatten. Rör tills en smidig deg bildats. 2.Täck över noga och låt stå svalt 1/2 timme. 3 . Dela degen i 20 bitar av en pingpongbolls storlek. Kavla varje degboll i lite mjöl tills den är 2-3 mm tjock. 4. Grädda i torr stekpanna på medelhög värme ett par minuter på varje sida. 5. Lägg bröden under bakduk och ät så snart som möjligt. HEMGJORD CHILISÅS En ren chilisås är inte insmickrande och kan vara väl robust för otränade smaklökar, så på Josies förslag har vi lagt till spiskummin och en nypa kanel i vår försvenskade version. Epazote, mexikansk oregano, är en härlig krydda och kan i viss mån ersättas av en liten, liten gnutta europeisk oregano. Men använd inte för mycket, då smakar det bara "pizza" om alltsammans. FÖR 4 PERSONER 3 röda paprikor 2 msk vetemjöl 1/2 gul lök 2 msk ister eller smör 4- 5 dl vatten 1/2 dl mald mild chilifrukt 1 tsk spiskummin 1 krm kanel 1/2 tsk oregano 1 tsk socker 1 tsk salt 1 vitlöksklyfta GÖR SÅ HÄR: l.Sätt ugnen på "grill", 250°C. 2. Kärna ur och halvera paprikorna. Lägg dem i en ugnssäker form med skalsidan uppåt. 3 . Sätt in under grillen tills skinnet är bubbligt och svartprickigt. Ta ut och låt svalna något. Skala och strimla paprikorna. Skala och finhacka löken. 4. Fräs vetemjöl och lök i smöret under omrörning. Vispa ner vatten, kryddor och socker. Pressa ner vitlöksklyftan. Rör ner paprikastrimlorna. Låt småkoka i ca 15 minuter. 5. Kör såsen i matberedare till slät konsistens. Smaka av. •
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44