Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 BBQ ä r me r ängrillnin g En bif f p
å kolgrillen och seda n är det klart . Nej , de t är int e barbecue. Barbecue är e n he l veten - ska p som kräve r stor t tå - lamo d och kunnande . • Barbecue, eller bbq som förkortningen lvder, är en rökningsmetod. Indianerna kallade den barbacoa, spanjorerna i Texas "stal"" metoden, och sedan blev den ett begrepp i Texas. Det populäraste köttet är briskets (oxbringan) och ribs (revbensspjällen), men också alla möjliga, mycket grovmalda och heta korvar. Köttet gnuggas med en "rub", en kryddblandning, och röks sedan i en stor rökmaskin, en så kallad BBQ-pit. Först läggs en bädd av grillkol. SOUTHSIDE JHK » £E F PLATE EPUTE •«» AUSAGE SAND, "TOPPED «F nu EN DER $ M 0 i 7= "wsT WSAGE $5.60 LB ^WRIBS $5.60 ^EEF SLOWLY, SMOKED* J(' ,„-»AGE WRAP $i5n BBQTjhi KEN $500 250 EXPRESS SO» WATER.850 BEERCOffEE,lCEDTEA 7?!K'WELL, A B1G CHUNK • OF IT, THAT IS/ We cater all across Texas \ AUSAG När den är färdig läggs trä ovanpå, och det är aromen från röken som ger den mvcket speciella smaken. Köttet är instängt i denna BBQ-pit, den stora röklådan, för att ta till sig alla smaker. Det tar tid att göra barbecue, en oxbringa på tre-fyra kilo röks ibland upp till ett dygn. Träet som används är främst hickorv eller mesquite, men pecan är också populärt. Men valet av trä varierar i de amerikanska svdstaterna, och varje BBQ-pit, som restaurangerna kallas i dagligt tal, har sin egen specialitet. De riktiga BBQ-kännarna åker till Kreuz Märket i Lockhart, där barbecuens rökiga vagga stod i slutet av 1800-talet , då tyska immigranter utvecklade metoden för att bli av med osäljbara köttbitar från sina marknader. De åker till Southside Märket i Elgin för att äta Elgin Hot Guts, den grovmalda och kryddstarka korven. Men de öppnar också den gistna dörren av hönsnät till Tavlor Cafe nere vid järnvägen i landsortshålan Tavlor för en genuin, gammeldags BBQ-lunch.
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44