Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38 ROSTAD PUMPA OCH SÖTPOTATIS Oj, vad
gott det här blev! Sötman från morot, sötpotatis och pumpa är perfekt till en syrligt vitlöksstark morotsyoghurt. Servera den rostade pumpan och rotfrukterna på samma sätt som/istället för ugnsstekt klyftpotatis till en köttbit eller veggogryta. FÖR 4 PERSONER 1 pumpaklyfta, ca 40 0 g 2 stora morötter, ca 30 0 g 1 stor sötpotatis, ca 35 0 g olivolja, salt, peppar 2 tsk torkad oregano GÖR SÅ HÄR: l.Sätt ugnen på 200°C. 2. Skala och skär pumpa och rotfrukter i stora jämna tärningar. Lägg dem i en ugnssäker form eller långpanna. 3. Stänk lite olivolja och strö oregano, salt och peppar över alltsammans. Rör runt. 4. Ugnsbaka/rosta pumpa och rotfrukter i ca 30 minuter eller tills de är riktigt mjuka. Tips! Servera med en sås på 2 pressade vitlöksklyftor, 1 finriven morot, 2 dl matlagningsyoghurt, salt och peppar. Veggo med Cattone: I USA firar man Thanksgivfärgen och den härligt runda formen, jag har nog gillat pumpor ända sedan jag som barn fantiserade över Askungens färd till slottet i den förtrollade pumpan. Som vuxen upptäckte jag dessutom att den är god att äta. Det är kul att på ett så påtagligt sätt ta med årstiden in i köket. Så låt verkligen pumpan lysa upp ditt kök, inte bara under själva Halloween utan hela november. ing med bland annat pumpkin pie, en söt dessertpaj. Det är lite för sött för mig, så jag väljer hellre att laga riktig mat av pumpan. Det röda tradiga köttet påminner lite om zucchini men behöver längre tid på sig för att mjukna. Pumpa passar utmärkt att I Amerikanskt hflkpi s Pumpamat: Trick or treat - bus eller godis? Ja, kanske bägge delarna, för pumpa i maten är faktiskt busgott! • Ta upp och titta på en pumpa, visst är den vacker? Den underbara organgegula mixa eller passera till mos eller puré. Servera moset som fyllning i en vegetarisk lasagne eller precis som det är med bara en klick smör och lite fingersalt. RISOTTO PÅ PUMPA Jag tror att det var den engelska kocken Leslie Waters som vid ett gästspel på Restaurangakademien för ett par år sedan introducerade pumparisotto. Jag blev helfrälst och detta är idag en given Halloweenrätt för mig. Helveggo blir den med bröd och en krispig rucolasallad. Kör du halweggo så passar risotton till kalv eller kyckling i en mustig tomatsås. Är det bara vuxna vid bordet kan man gott unna sig en skvätt vitt vin i risotton - det ger en extra skjuts åt riset. Färskriven parmesanost (eller västerbottenost) är en förutsättning. FÖR 4 PERSONER 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 pumpaklyfta, ca 40 0 g 4 dl avorioris 1 msk smör 7-8 dl grönsaksbuljong 1/2-1 dl vit t vi n 1 dl nyriven ost salt, nymalen svartpeppar
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44