Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 MAMA GRAY'S SHRIMP HARPEN GASSEROLE
Mamma Norma Gray's mustiga ris- och räkgratäng med flagad mandel. Utmärkt allt-iett-middag för hela familjen. Bara en enkel grönsallad och ett gott bröd behövs till. 250 g vildrisblandning 2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 2 grovhackade vitlöksklyftor 2 finhackade paprikor 1 burk Campbell's tomatsoppa SMULPAJ MED ÄPPLEN OCH TRANBÄR Cranberry äpple crisp, kallar Jacob den här pajen som serveras med lönnsirapsphiladelphia och pecannötter. FÖR 6-8 PERSONER 5 dl färska tranbär eller lingon 4-6 stora äpplen 2 1/2 dl strösocker 2 1/2 dl råsocker eller brun farin 3 1/2 dl havregryn 1/2 tsk salt 125 g osaltat smör 200 g philadelphiaost 3- 4 msk lönnsirap 50 g pecan- eller valnötter GÖR SÅ HÄR: l .Sät t ugnen på 175°C. 2. Skala, kärna ur och skär äpplena i grova bitar. Blanda tranbär eller lingon med äppelbitarna och strösockret. Lägg det i en smörad form. 3 . Blanda råsocker/brun farin, havregryn, salt och smör till en grynig massa. Smula massan över frukten. 4. Baka i ugnen på nedersta falsen i ca 1 timme. Låt pajen svalna en stund medan lönnsirapsphiladelphian görs. 5. Rör samman philadelphiaosten med lönnsirapen till en mjuk konsistens. Grovhacka pecan- eller valnötterna och blanda i. Servera till pajen. Utdrag ur Mama Gray's WOMAN'8 ENCYCLOPEDIA OF GOOKERY FRÅN 1966: "Det går ideliga rykten om att amerikanska kockar skulle ligga kunskapsmässigt långt efter övriga världen när det gäller att laga förstklassig mat. Det påstås också att amerikansk mat i allmänhet skulle sakna den elegans och skarpsinnighet som presenteras i andra utländska rätter. Jag vet inte vem som satte igång detta nonsens, men nonsens är det och detta borde understrykas med stora svarta bokstäver. Faktum är att det finns en fantastisk tradition inom amerikansk matlagning. Tusentals kvinnor och män har kommit att respektera och utöva den amerikanska kokkonsten." Så det så... KÖPSTÄLLEN Tallrikar och glas från R.O.O.M. 08-6925000. Duk, servetter och handdukar från Vålamagasinet 018-131464. Röda servetter från Bruka 08-22 39 30. Övrig amerikansk rekvisita från Company Garage Sales 08-88 71 20. 2 dl grädde 2 msk sherry 1 tsk tabasco salt och peppar 400 g räkor eller scampi 50 g flagad mandel 2 msk citronsaft 2 krm mald muskot GÖR SÅ HÄR: l.Koka riset enligt anvisning på paketet och låt svalna. 2. Hetta upp olivolja och låt lök, vitlök och paprika mjukna däri. 3. Koka upp tomatsoppan med grädden och sherryn. Smaka av med tabasco, salt och peppar. Skala räkorna och blanda ner dem tillsammans med riset i soppan. 4. Tillsätt två tredjedelar av mandeln, citronsaft, muskot och lök-paprikablandningen. Blanda väl och smaka om det behövs mer salt och peppar. 5. Häll över blandningen i en smord ugnssäker form med höga kanter. Strö på resten av den flagade mandeln och baka i ugn på mellersta falsen i ca 45 minuter i 175°C tills gratängen är gyllenbrun.
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44