Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 GRILLADE PTTMPASKIVOR Har du tillgån
g till grill så använder du naturligtvis den. Jag grillade mina pumpaskivor i ugnen under grillelementet, det gick utmärkt. Det är hur som helst trevligt med hela skivor pumpa med skalet kvar. FÖR 4 PERSONER 8-10 pumpaskivor med skal, ca 400 g 1 kuvert saffran, 1/2 g 4 dl grönsaksbuljong 4 dl couscous 1 klick smör 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 1 röd paprika 2 broccolibuketter, ca 400 g 1 msk olivolja salt, peppar TILL GARNERING: rostade pumpakärnor rostade pinjenötter strimlade aprikoser eller russin GÖR SÅ HÄR: l .Lös saffranet i buljongen och häll den het över couscousgrynen. Låt grynen svälla i 5 minuter. Vid servering fluffas grynen upp med en gaffel och smöret blandas i. 2. Strimla lök och paprika, dela broccolin i mindre bitar. Woka eller snabbstek grönsakerna i oljan. Krydda med salt och peppar. För mer asiatsmak på grönsakerna kan man även krydda med lite sweet chili, sesamolja eller ostronsås. 3 . Pensla pumpaskivorna med olja och grilla dem under grillelementet i ugnen tills de mjuknat och fått färg. Vänd dem gärna ett par gånger under tiden. Krydda pumpaskivorna med salt och peppar. 4. Blanda couscousen med grönsakerna och garnera enligt förslag. GÖR SA HÄR: 1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär bort skalet på pumpan och tärna köttet. Fräs alltsammans i smör i en kastrull utan att det tar färg. 2. Rör ner riset och låt det fräsa tillsammans med lök och pumpa någon minut. 3 . Häll på en skvätt vin eller Buffé IO/1998 buljong och låt det koka in under omrörning. 4.Tillsätt buljongen i etapper under omrörning. Efter ca 18 minuter är det färdigt, då ska riset fortfarande ha ett tuggmotstånd och konsistensen på risotton ska vara krämig. 5. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar. PUMPASOPPA MED CHIL I Den här soppan får lite extra fart och asiatsmak av färskriven ingefära och apelsinjuice. Får du tag på färsk koriander är det trevligt att toppa soppan med en grön kvist tillsammans med den syrliga créme fraichen och den sötstarka sweet chili-såsen som flyter ovanpå soppan. FÖR 4 PERSONER 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 pumpaklyfta, ca 600 g 2 stora potatisar, ca 30 0 g smör eller neutral olja ca 1 liter grönsaksbuljong 1 msk färsk riven ingefära saften av en 1/2 apelsin salt, peppar 4 msk créme fraiche 2 tsk sweet chili-sås färska kvistar av koriander eller persilja GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär bort skalet på pumpan och skär köttet i större tärningar. Skala och tärna potatisen. Tips! Ta vara på pumpakärnorna, de kan rostas och användas som snacks. Skölj dem först rena från hinnor och torka väl. Lägg dem sedan i långpanna i ugnen och rosta/ torka på svag värme tills de är knapriga. Droppa på lite olja och strö på salt. 2 . Fräs alltsammans i en rejäl kastrull i olja eller smör utan att det tar färg. Späd med halva mängden buljong och låt det hela småkoka under lock tills pumpa och potatis är mjuka, ca 15 minuter. 3 . Mixa soppan eller kör den i matberedaren. Späd med buljongen till önskad soppkonsistens. Smaka av med riven färsk ingefära och apelsinsaft samt salt och peppar. 4 . Låt soppan koka upp och servera den varm med en klick kall créme fraiche. Ringla försiktigt sweet chili runt den vita klicken. Dekorera med grön kvist. Tips! Sommartid passar soppan att servera kall. 35
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44