Buffé 1
Fernandos Italien svensk – men inte heller italie
nare »Jag är inte längre. Jag är som bräckt vatten.« BROCCOLI PÅ FERNANDOS VIS »Så här lagade mamma inte bara broccoli utan också blomkål, vitkål, savojkål... På vintern åt vi helt enkelt mycket kål.« FÖR 4 PERSONER 2 broccoli (500 g) 3 vitlöksklyftor 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar) olivolja, salt GÖR SÅ HÄR: 1. Skär broccolin i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken tunt. Dela, kärna ur och finhacka chilin. 2. Koka broccolin i lättsaltat vatten 3–4 minuter. Häll av vattnet. 3. Fräs broccoli, vitlök och chili i 1/2 dl olivolja i en stor stekpanna. Krydda med salt. Servera till porchettan. FÖR ALLA? Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg. SYRLIG CITRONSORBET »Superenkel att göra. Tänk bara på att sorbeten ska stå i frysen i tre timmar.« FÖR 4 PERSONER 2 1/2 dl socker 2 dl vatten 2 dl färskpressad citronjuice (ca 4 citroner) stånd. Knyt ihop. Ställ in en vattenfylld ugnsform i mitten av ugnen. 7 ...och dra åt. Upprepa med cm-brett avöver formen. Droppa ev lite olja över köttet. Sätt in en ugnstermometer. Tillaga. 8 Lägg köttet på ett ugnsgaller och ställ det 3. Häll smeten i en vid form och ställ i frysen. Rör om med en gaffel i sorbeten en gång per timme under 3 timmar. finrivet skal av 1 citron 2 msk mascarpone GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt sjuda 3–4 minuter till en sockerlag. Låt svalna. 2. Tillsätt citronjuice, skal och mascarpone. Rör till en slät smet. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein. Lägg 1 kula sorbet i ett glas, häll över 1 msk mousserande vitt vin och rör om med en gaffel. Servera med sked eller sugrör. Så »dricker« vi sorbet i Fano! BUFFÉ 10 • 2 012 17 tips!